NK jadran

U ponedjeljak počinju pripreme: Porečani u potrazi za mladim igračima

| Autor: Boris Vidulin
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Dalibor Šuran, trener Jadrana, zakazao je početak priprema u ponedjeljak, nešto više od pet tjedana prije početka nove sezone SuperSport Druge lige. U odnosu na prošlu seoznu očekuju se igračke promjene, no malo toga je za sada i definirano.

Sigurno je kako u klubu više nema Tomislava Glavana i Marina Bulata, dva igrača Istre 1961 koja je s njima raskinula ugovor. Neće biti niti Nikole Gavrića koji se skrasio u u rumunjskom drugoligaškom Viitorul Padurri, kao niti Landry Kamge, a vrlo vjerojatno niti Igora Lepinjice. Odlučio je napraviti iskorak, trenutno je na probi u Slaven Belupu, još uvijek se iz Koprivnice nisu oglasili o njegovom statusu, no ako tamo i ne ostane, druga mu je opcija prvoligaš Opatija koja bi ga rado vidjela u svom kadru.

Svi ostali za sada nisu izrazili želju za promjenom sredine, a u klubu rade na dovođenju novih igrača. Kako su prošle sezone imali određenih problema s mlađim igračima, a ove godine su pravila još stroža jer će u sastavu morati imati četiri mlada igrača svih devedeset minuta, jasno je na što se trebaju fokusirati oni koji su zaduženi za dovođenje novih igrače.

Za sada se zna da će se na treningu pojaviti 24-godišnji Aboubacar Bamba, buzetski zet iz Obale Bjelokosti koji je i prošle sezone odradio nekoliko treninga na Velom Joži. U razgovorima su Porečani i s nekoliko mladih igrača iz okolice. Naravno da će se nastaviti suradnja i sa Istrom 1961, bez obzira na Uljanik, sigurno će neki igrači koji nisu u prvom planu prvoligaša krenuti put Poreča, no to se neće dogoditi sljedečih desetak dana, a postoji mogučnost i razgovora s Rijekom, odnosno Orijentom, o ustupanju mladih nogometaša.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter