Istra 1961

Stiglo pojačanje iz Južne Amerike: Andres Ferro novi stoper Puljana

| Autor: Goran Rojnić
Andrea Ferro (Foto: www.tycsports.com)

Andrea Ferro (Foto: www.tycsports.com)


Na treningu u Kampu Istre 1961 Balama gdje se odvijaju pripreme pulskog prvoligaša uoči nadolazeće SuperSport HNL sezone stiglo je itekako potrebno pojačanje. Odlaskom Ante Majstorovića i ozljedom Vili Koskija jasno je da "zeleno-žuti" trebaju osnažiti zadnju liniju momčadi i upravo je 22-godišnji branič Adres Ferro doveden da tu rupu zakrpa.

Riječ je o kapetanu U-23 reprezentacije Venezuele, s jednim nastupom za seniorsku reprezentaciju te zemlje, koji stiže iz argentinske Central Cordobe. Prije toga igrao je prošlu godinu u venezuelanskom Metropolitanosu i u tamošnjoj Prvoj ligi ima, zajedno s play-offom, 74 nastupa, uz 15 u Kupu, pa je jasno da je riječ o standardnom igraču, a igrao je i Kup Libertadores, dakle ima i međunarodnog iskustva.

Trenutna procijenjena vrijednost mu je oko 250 tisuća eura, a s pulskim prvoligašem potpisat će ugovor na tri godine te bi ovaj 185 centimetara visok stoper za 20 dana (2. kolovoza) trebao u Puli proslaviti 23. rođendan.

S obzirom da je riječ o mladom igraču, usto kapetanu "olimpijske" reprezentacije svoje zemlje, kroz dovođenje talentiranih mladih igrača savršeno se uklapa u projekt "razvojnog kluba" kako to voli nazivati uprava Istre 1961. S obzirom na temperamentnost južnoameričkih igrača, mogao bi Ferro biti idealan spoj s trenerom Paolom Tramezzanijem, čija energija pokreće "zeleno-žutu" momčad.

S druge strane, raduje što sve teške napore početka priprema izdržava Švicarac Mickael Facchinetti, iskusni stoper koji je već surađivao s Tramezzanijem u Sionu i kojeg je talijanski trener doveo u Puli s obzirom da poznaje njegove kvalitete, a koji proteklu sezonu nije igrao uslijed teške ozljede koljena. Samim time, uz ostanak Marešića, za kojeg je bila zainteresirana Rijeka ali je ponudila premalo da bi se Puljani odrekli kvalitetnog stopera, i Iovua te Ferra, i uz oporavak Koskija, centralni obrambeni dio momčadi Puljana trebao bi time biti popunjen.

Još uvijek se čeka rastanak s Terrenceom Douglasom kako bi se napravilo mjesto za Mladena Devetaka, koji se prošle sezone dokazao u pulskom dresu. Odlazak Hujbera ne bi se smio osjetiti s obzirom na Kadušića i oporavak Valinčića koji može pokriti tu poziciju, dok je Devetak ipak neophodan jer su Puljani trenutno tek na mladom nadarenom junioru Krivičiću.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter