Istra 1961

Hamza Jaganjac: Zvali su me da se vratim u Tursku, no želio sam ostati u Puli

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Matija Habljak / Pixsell)

(Snimio Matija Habljak / Pixsell)


Premda je Hamza Jaganjac proljetos za Istru 1961 odigrao samo pet utakmica tijekom kojih je na terenu ukupno proveo 116 minuta, bilo je to dovoljno onima koji kroje sportsku politiku pulskog prvoligaša da iskoriste opciju otkupa njegovog ugovora od turske Adane Demirspor.

Nije krio zadovoljstvo takvim raspletom 20-godišnji napadač rođen u Sarajevu, koji se obvezao na trogodišnju vjernost »zeleno-žutima« i tako nastavio svoju avanturu s Paolom Tramezzanijem, talijanskim trenerom s kojim je početkom veljače praktički zajedno stigao u Pulu.

- Priključio sam se Istri 1961 i odradio jedan trening s Davidom Catalom, a onda se drugi dan pojavio Paolo Tramezzani i sve se u potpunosti promijenilo - prisjetio se Hamza Jaganjac. - Catalin trening mi je s tehničke strane bio bliži onome što sam radio u Adani, gdje su me trenirali Vincenzo Montella i Patrick Kluivert, dok je s Tramezzanijem s fizičke strane sve postalo puno teže, ali bez obzira na to, njegov je dolazak bio pun pogodak. Kako za mene kao igrača, tako i za cijelu momčad. Njegov pristup radu te energija koju donosi i prenosi na nas, bila je to prava stvar te mogu reći da sam s Tramezzanijem napredovao i da u narednoj sezoni očekujem novi iskorak.

Drugi dom

Jaganjac je debitirao za Istru 1961 u 27. kolu, kad je u domaćem ogledu s Goricom u 90. minuti zamijenio Čuića, a potom je više od mjesec dana opet proveo na klupi, da bi u posljednjih pet kola upisao četiri nastupa.

- Nakon mjesec dana trener i ja smo na moju inicijativu obavili razgovor tijekom kojeg sam tražio od njega da bude potpuno iskren sa mnom te je upravo takav i bio, iskren i pošten. Rekao mi je da još nisam spreman i da ću igrati kad to zaslužim, što se na kraju i dogodilo. Nagradio me za trud i rad koji sam pokazao tijekom četiri mjeseca treninga, a vrhunac je bio pogodak koji sam postigao Varaždinu. Drago mi je zbog njega, a ako pogledate snimku i proslavu koja je uslijedila, vidjet ćete da je treneru bilo još draže. Simpatično mi je bilo kako se radovao mom golu i puno mi znači njegova reakcija, ali i reakcija čitave momčadi, nije krio Jaganjac.

- Po okončanju sezone imao sam obećanja iz Turske i zvali su me da se vratim u Adanu, ali moja je želja bila da ostanem ovdje i drago mi je da je Istra 1961 aktivirala opciju otkupa. Vidio sam da s ovim trenerom i ovim klubom mogu napredovati i nastaviti graditi sebe uz ove ljude koji su napravili sve da mi Pula postane drugi dom.

Na putu napretka Jaganjcu bi trebale pomoći ljetne pripreme koje su u svom punom jeku.

- Priključio sam se Istri 1961 kao zadnji igrač i usto s klubom nisam prošao zimske pripreme. Nisam poznavao momčad, ona nije poznavala mene i onda je još povrh svega došao novi trener. Bio sam u debelom minusu i cijeloj toj priči je upravo pogodak Varaždinu dao ljepši kraj i pomogao mi da se podignem iz svega toga, istaknuo je Jaganjac.

- Na kraju sezone mi je trener rekao da će mi, ako se vratim u Pulu i on ostane na klupi, sigurno biti dosta lakše jer možda neću krenuti iz plusa, ali barem ću to napraviti s nule i to će mi puno značiti. Njegove riječi su se potvrdile, puno se bolje razumijem s igračima i nadam se dobrim stvarima u sezoni koja slijedi. Nisam više ni zadnji koji je stigao u klub, priključili su nam se početkom priprema neki novi dečki i mogu samo pomisliti kako je njima koji su tek došli, kad je nama koji smo tu od početka s Tramezzanijem teško. Vidi se da su razumjeli što se od njih traži te vjerujem da će biti još bolji kad im se sve to skupa malo slegne. Mladi su, ali stvarno dobri za svoje godine.

Krenule su napokon i pripremne utakmice. Puljani su probili led s mađarskim prvakom Ferencvarosem, s kojim su snagu odmjerili u srijedu u austrijskom Lienzu. Druga im provjera slijedi u nedjelju, kad će s početkom u 19 sati u Kopru igrati protiv istoimenog slovenskog prvoligaša.

Najmanji problem

- Utakmice donose dokazivanje i borbu za pozicije te ćemo imati dovoljno vremena da pokažemo što znamo. Sigurno će nam u početku noge još biti malo teške, ali vjerujem da ćemo svima moći parirati, ako nikako drugačije onda barem na fizičkom planu. Samo nas 11 može igrati i svi želimo biti među tih 11 te bez obzira na zajedništvo koje nas krasi, svatko se bori za sebe, svjestan je Jaganjac.

- Iskreno, stvarno sam se iznenadio kad sam vidio imena klubova protiv kojih ćemo igrati tijekom ovih priprema. Nema tu lakog protivnika, ali mislim da je na tome trener insistirao i tako ih izabrao da vidi gdje se u tom trenutku nalazimo. To samo potvrđuje da s Tramezzanijem nema šale, a profesionalni nivo od kojeg ne odstupa vidi se i po tome da smo na utakmicu s Ferencvarosem otputovali dan ranije.

Kao glavne želje za period koji dolazi, Jaganjac je podcrtao zdravlje i napredak.

- Najveća borba bit će uvijek sam protiv sebe, jer želim svaki dan biti bolji nego što sam to bio jučer. Smatram da nisam arogantan, ali imam dovoljno samopouzdanja i nadam se da ću se izboriti za standardnu minutažu, a onda golovi ne bi smjeli izostati. Kad god sam u prošloj sezoni ušao u igru, nešto se desilo te bismo ili zabili pogodak ili postali opasniji. Vjerujem da s te strane mogu biti još bolji, jer utakmica mi predstavlja najmanji problem, na njoj se najmanje nerviram i najlakše mi je na terenu. Velika zasluga pritom ide treneru Tramezzaniju, koji nas pripremi taktički i fizički do te mjere da nam ono što bi trebao biti najteži dio ovog posla, postane najlakši, zaključio je Jaganjac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter