u primjerenijem društvu

Novigrad 1947 vraća se u Drugu ŽNL: Mladi napredovali zahvaljujući iskusnicima

| Autor: Mijat Gavran
(Foto Mijat Gavran)

(Foto Mijat Gavran)


Kako se to i očekivalo u najljepšem obliku netom završenu sezonu su u Trećoj ŽNL Sjever okončali "modro-crveni" s Laca izborivši kvalitetnije natjecanje za nadolazeću sezonu. Novigradska je momčad bila suverena u konkurenciji sedam sudionika "sjevernjaka" i ekspresno se vratila u drugoligaško društvo. Igrajući trokružno, u 18 nastupa su izborili 17 pobjeda, sa 111 postignutih i samo 10 primljenih u ligi nisu imali pravih konkurenata.

Upisali su tri dvoznamenkaste pobjede, jedna od njih s čak 20:1. Sve te brojke su slijed momčadskih mogućnosti skupine od 30-tak igrača. Među njima su osmorica nadasve prekaljenih i znanih igračkih imena kao što su Mateo Bertoša, Nikola Totić, Alen Fabijančić, Saša Kapular, Igor Flinčec, Ivan Prpić, Dario Brčić i Kristijan Međimurec.

Iz Škole nogometa

Igrala je uz njih i skupina od 20-tak mladaca kadetskog i juniorskog uzrasta. Uz imenovane mogli su ti dječaci iskazati sve igračke vrline koje posjeduju bez bojazni da će pokoji njihov neuspio potez biti pod "povećalom". Dobrodošla prilagodba za ono što ih čeka od jeseni u Drugoj ŽNL.

Izuzetnu prigodu za stasanje imat će nade ligaša sa 77-godišnjom tradicijom djelovanja, u drugoligaškim iskušenjima. Poneki detalj više o dometu "modro-crvenih" i planovima za nadolazeću sezonu doznajemo od naših sugovornika trenera Matije Magdića i jednog od stožernih igrača Matea Bertoše.

- Uz postojeći igrački kadar u kojemu su prevladavali mladi, okupili smo i zavidan broj onih iskusnijih. U njima su mladići imali značajnu potporu u nastupima koji su bili dosta drugačiji od onih koje su imali u svom uzrastu.

Dobrim su se dijelom snašli u seniorskoj konkurenciji i pokazali neočekivan napredak, dakako zahvaljujući Totiću, Bertoši, Fabijančiću, Kapularu te ostalih momčadski oslonaca.Znali smo da neće biti lako do ostvarenja plana, a to je bilo prvo mjesto i plasman u viši rang. Ono što nas sve raduje da su mladi bili spremni za ovaj izazov i za njega su marljivo radili.

Čak smo s 32 igrača, od kojih su dvije trećine mladići iz klupske škole nogometa, odradili sezonu u kojoj je po ocjenama mnogih najugodnije iznenadio Matija Opačak koji je samo navijestio bogati potencijal. Još je njegovih vršnjaka na tom tragu i ne sumnjam da će se većina njih iskazali i u kvalitetnijoj konkurenciji - kazao je trener Matija Magdić.

Među najuspješnijim strijelcima bili su Ivan Prpić i Saša Kapular s po 16 golova, odnosno Gabrijel Pasulji i Ervin Delić s po deset postignutih pogodaka. Uz tri vratara Davidea Tomičića, Leona Čička i Ajdina Spreču boje novigradskog kluba su branili: Andrea Krizmanić, Matija Opačak, Marko Režić, Ante Lemo, Marko Matanović, Ervin Delić, Roko Sirotić, Mario Sviličić, Uroš Petrović, Armelin Ibrahimović, Mihael Trogrlić, Tommaso Stojnić, Mihael Trogrlić, Massimo Lobbia, Drago Vukoja, Alem Brkić i Toni Bubalo.

Pojačati rad

- Mislim da smo ovu sezonu iskoristili da konsolidiramo momčad koju su na kraju mladost i iskustvo krasili tijekom sezone. On čime posebno možemo biti zadovoljni je sportsko viteštvo, jer nismo imali niti jedno isključenje tijekom prvenstva. Suradnja u svim klupskim segmentima je na zavidnoj razini, od angažmana svih klupskih struktura i potpore Grada.

Zahvalni smo svima koji su uz nas i bili nam od pomoći kroz natjecanje. Ništa posebno za novu sezonu nemamo u planu po pitanju igračkog kadra, osim ukoliko uistinu ne dobijemo kojeg igrača, najviše dva-tri, i to s ovog područja. I dalje ostajemo pritom da naši dečki igraju i razvijaju se. Znamo da imaju kvalitetu i sada je samo da se vidi kakav će teći njihovo napredak.

Zasigurno će za viši rang trebati pojačati rad, no o tome brine struka. Ne sumnjam da ćemo uz naše navijače i dalje biti uspješni, naravno kroz momčadsko zajedništvo i kvalitetu koju imamo- istaknula je vedeta "modro-crvenih" Mateo Bertoša.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum