ŽUPANIJSKE LIGE

Saša Rudan: Sjajnim proljetnim nastupima izborili smo promociju u Drugu ŽNL

| Autor: Roberto CAR
PRVACI - Nogometaši Peroja s peharom (Snimio Dejan Štifanić)

PRVACI - Nogometaši Peroja s peharom (Snimio Dejan Štifanić)


Nogometaši Peroja osvojili su prvi naslov otkako se klub reaktivirao 2019. godine. Momčad koju s klupe vodi trener Saša Rudan prvak je Treće ŽNL jug i iduće bi sezone trebala, bude li sve po planu, zaigrati u višem rangu, Drugoj ŽNL. Perojci su u 18 kola ostvarili 13 pobjeda, uz dva remija i samo tri poraza te su kolo prije kraja osigurali prvo mjesto. Sezona za pamćenje, ali i sezona u koju su i krenuli s ciljem da se popnu na vrh.

- Očekivali smo napad na prvo mjesto jer smo sezonu prije bili drugi iza Marčane pa smo odmah krenuli s ciljem da budemo prvi, rekao je trener Peroja Saša Rudan. - Odlično smo krenuli u sezonu s četiri pobjede, a između ostaloga pobijedili smo i glavnog konkurenta Valdebek u gostima s 4:2. No, nakon te smo utakmice počeli padati. To sam i očekivao jer ljetne pripreme nismo najbolje odradili zbog poslovnih obaveza. Upisali smo u 5. kolu taj nesretni poraz od Raše 1938. Vodili smo 1:0 i onda izgubili 2:1. Onda smo poraženi odmah i u 6. kolu, dakle povezali smo dva poraza u nizu pa smo pali na treće mjesto. Zadnja dva kola jesenske polusezone smo imali pobjedu i remi.

Dolaskom proljeća, Perojci su ubacili u višu brzinu i ostavili sve konkurente iza sebe.

- Na proljeće smo odigrali fantastično, imali smo samo jedan remi kod kuće s Valdebekom i sve ostale pobjede do posljednjeg kola, kad smo već osigurali naslov. Tada smo izgubili u Valbandonu u susretu koji je bio revijalnog karaktera. Svi su igrali, dali smo svima minutažu jer nismo jurili rezultat. Proljeće smo zaista odlično odigrali, pobijedili smo i u Raši, i u Koromačnom protiv Cementa gdje nije lako pobijediti. Mi smo uspjeli jer smo u cijelom proljetnom dijelu, ne računajući posljednje kolo, primili samo tri gola. Pojačali smo obranu i zato smo bili prvi na kraju. A nije bilo lako osvojiti naslov. Treća ŽNL jug je ove godine bila vrlo izjednačena. Od deset klubova, njih osam je bilo vrlo izjednačeno, nije se moglo reći koji je bolji. Samo su Manjadvorci i Šišan bili malo slabiji. Tek u zadnjih pet, šest kola se situacija na vrhu iskristalizirala. Kad su neki klubovi vidjeli da ne mogu biti prvi, malo su posustali. Glavni konkurenti su nam bili Valbandon, Raša 1938, Cement i Valdebek. Nitko nije mogao reći da će tamo pobijediti. Primjerice, mi smo u 5. kolu proljetnog dijela gostovali u Raši i da su oni pobijedili, bili bi prvaci. Mi smo zaostajali dva boda, ali smo ih u tom susretu dobili 1:0 i to je bila prekretnica, dodao je Rudan.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater