neslavnih 11

Dvojica Vatrenih uvrštena u najgoru ekipu EURO-a 2024.

| Autor: Glas Istre
(Snimio Sanjin Strukić/Pixsell)

(Snimio Sanjin Strukić/Pixsell)


Kultni talijanski list Gazzetta dello Sport objavila je najgoru momčad grupne faze Europskog nogometnog prvenstva, prenosi Gol.

U tih neslavnih 11 uvrštena su i dvojica Vatrenih, vratar Dominik Livaković i defenzivni vezni Marcelo Brozović.

"U Katru je hrvatski vratar bio ključna figura. U raspucavanju s bijele točke obranio je tri jedanaesterca protiv Japana, a protiv Brazila je skinuo penal Rodrygu za ulazak u polufinale. U Njemačkoj je probušen šest puta. Nije on jedini krivac, ostali su također razočarali, ali ovo nije bio onaj Livaković iz Katra", obrazloženje je Talijana zbog čega su baš Livakovića označili kao najveće razočaranje među vratnicama u natjecanju po skupinama.

Evo što su napisali za Brozovića:

"Ako mislite da je novac vrijedan rizika pada forme i konkurentnosti, onda se to naplati na velikim natjecanjima. Saudijska Arabija oduzela je Brozoviću osjećaj za pozicioniranje što je bila njegova velika kvaliteta u dresu Intera. Štoviše, on je režirao igru. U utakmici protiv Italije gledali smo ga u problemima, bez mogućnosti da igra svoj stari nogomet."

Gazzetta dello Sport ovako je, u formaciji 4-2-3-1, sastavila najgoru momčad grupne faze:

Dominik Livaković (Hrvatska) - Giovanni Di Lorenzo (Italija), Antonio Silva (Portugal), Ryan Porteous (Škotska), Andy Robertson (Škotska) -  Marcelo Brozović (Hrvatska), Sergej Milinković-Savić (Srbija) - Antoine Griezmman (Francuska), Jude Bellingham (Engleska), Ousmane Dembele (Francuska) - Dušan Vlahović (Srbija).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum