EURO 2024.

U subotu počinje osmina finala, Fabio Capello upozorava Talijane na susjede

| Autor: Goran Rojnić
(Reuters)

(Reuters)


Sutra kreće drugi krug Europskog prvenstva u Njemačkoj, susretima osmine finala nastavlja se borba za najbolju momčad Starog kontinenta. Prvi će na teren Švicarci i Talijani, koji su pogotkom Hrvatskoj u 98. minuti osigurali nastavak obrane naslova u mirnijem dijelu ždrijeba, gdje od favorita jedino prijeti neuvjerljiva Engleska.

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu tražit će Azzurri nastavak boravka u Njemačkoj, međutim, Švicarci su se već protiv Njemačke u skupini, gdje im je prvo mjesto izmaklo u sučevoj nadoknadi, pokazali kao iznimno »tvrda« reprezentacija protiv koje nijedan favorit ne želi igrati. Švicarci su pokazali izvrsnu igru tokom grupne faze pa se očekuje interesantan susret, pogotovo jer su uskrsli Azzurri u nokaut-fazi prijetnja za sve protivnike.

Spori s loptom


– Italiji će trebati više brzine protiv Švicarske, do sada smo bili vrlo spori s loptom. Najveća odgovornost leži na Serie A. U ligi vidimo puno nepotrebnih horizontalnih dodavanja koja na kraju usporavaju igru i smanjuju tempo. O uronjenosti i gubitku vremena da i ne govorimo. Račun plaća reprezentacija, koja je manje navikla igrati u jakom intenzitetu od ostalih momčadi. Izbjegavši jednu opasnost, Hrvatsku, sada ćemo na putu naći drugu. Yakinova reprezentacija nema Modrića, ali je čvrsta, fizički i kompaktna. Prvo poluvrijeme prvi protiv Hrvatske neće biti dovoljno za prolazak kruga – smatra legendarni Fabio Capello uoči ovog dvoboja.

Nakon ovog dvoboja u Dortmundu će na travnjak domaćin, koji za protivnika ima susjednu Dansku. Čini se da Elfu pogodak Füllkruga protiv Švicarske i nije bio toliko sretan jer domaćin je stigao u dio ždrijeba sa Španjolskom, Francuskom i Portugalom, što nikako nije priželjkivao. No, prije toga trebaju proći Dance. Kako ovo ipak nije EURO u rukometu, očekuje se da bi Kroos i društvo prvu prepreku nokaut-faze trebali proći jer se Skandinavci nisu pretjerano pokazali u skupini s neuvjerljivom Engleskom i slabašnom Srbijom te Slovenijom.

Panika


No, Nijemci imaju velikih problema u obrani. S obzirom da je Jonathan Tah suspendiran zbog drugog žutog kartona, vijest da je Antonio Rüdiger istegnuo mišić izazvala je paniku u redovima Elfa. Njemački izbornik Julian Nagelsmann morat će povjerenje pružiti dvojcu koji nije uigravao, Nico Schlotterbeck i Waldemar Anton mogli bi zaigrati od prve minute protiv Danaca. Njemačke medije, pak, brine loša igra protiv Švicarske, više nisu uvjereni da mogu do naslova.

– Igra protiv Švicarske neće biti dovoljna da se ostvari veliki cilj, naslov prvaka Europe. Postalo je očito koliko je teško ovoj momčadi kad su idejni začetnici Jamal Musiala i Florian Wirtz učinkovito blokirani. I koliko je ovisna o Toniju Kroosu – navode njemački novinari.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of