neočekivani odlazak saše kolića

Bivši trener Uljanika o razlozima odlaska iz kluba s kojim je postigao sjajne rezultate

| Autor: Boris Vidulin
BLISKA BUDUĆNOST DONOSI ODGOVORE - Saša Kolić

BLISKA BUDUĆNOST DONOSI ODGOVORE - Saša Kolić


Pomalo neočekivano za sve one koji prate nogometna zbivanja na Poluotoku, jučer je odjeknula vijest kako Saša Kolić više nije trener Uljanika. Ipak, postoji i oni koji će reći da to i ne treba gledati kao veliko iznenađenje jer su se neke stvari mogle i naslutiti. Da li je Saša Kolić osjetio da je sa momčadi dosegnuo maksimum, da li je došlo do zasićenja, ili najveći odlaze kada su na vrhu, već bivši trener brodograditelja nije jasno odgovorio.

Izvukao maksimum

- Postoje neke stvari koje su se skupljale u meni već neko vrijeme, ali to se nije toliko odražavalo na igrače i na rezultat. I tek kada smo ostvarili ovosezonski cilj, kada smo uspjeli odraditi sve što smo htjeli, odlučio sam se maknuti kako ne bi doveo klupske ambicije u pitanje. Na to ne treba gledati kao na nešto negativo, ili pak u tom mom činu tražiti neke pikanterije. Uljaniku sam dao sve što sam mogao i vrijeme je da na moje mjesto dođe netko drugi i nastavi gdje sam ja stao. To je nekakav normalan proces, i kod trenera, i kod klubova - pojasnio je 42-godišnji Saša Kolić.

Iza njega je period na kojeg mora biti ponosan.

- Mislim da sam sa ovim kadrom izvukao maksimum jer smo razvijali mlade igrače i povrh toga napravili rezultat, a znamo u kakvim smo uvjetima radili ako govorimo o infrastrukturi. Usto, treba znati da mi nismo igrali niti za premije, niti za nikakve nagrade. Dakle, motiv je bio isključivo sportski i to je ono što me veseli i čini ponosnim. Ovu posljednju sezonu smo jasno svima dali do znanja što želimo, tražili smo igranje kvalifikacija za viši rang i tu se stvorio određeni pritisak kojeg sam ja htio što više maknuti sa sebe, mojeg stožera, ali i igrača kako ga ne bi osjetili. Znao sam svoju momčad, znamo koliko smo i kakvih problema imali, ali to nisam nikad isticao jer sam takav. Zahvaljujući baš svima u klubu sve smo nadvladali i uspjeli. Čak štoviše, postali smo prvaci, a u kvalifikacijama smo pobijedili i ostvarili povijesni uspjeh - ističe Kolić.

Pajković i Jurak

- Uljanik se ne treba bojati za svoju budućnost. Vrijeme će pokazati što slijedi, ali kako klub ima ambicije i sposobne ljude, ne sumnjam u nastavak dobrog razdoblja. Moram naglasiti dva imena, Benjamin Pajković i Carlo Jurak definitivno zaslužuju veliku pozornost Istre 1961 jer su svojim igrama to definitivno zaslužili. Osim njih, bilo je tu dosta igrača iz juniora i kadeta koji su bili dio nas, koji su dobivali prilike, otvorili smo im vrata seniorskog nogometa i vjerujem da će to i dalje biti forte Uljanika. Želim im svu sreću i u meni će imati velikog navijača - poručuje dojučerašnji trener "brodograditelja".

NIje želio otkriti na koje je to nove sportske izazove mislio napuštajući trenersku klupu.

- Ne bi još govorio o tome ali će bliska budućnost donijeti i te odgovore - reći će Saša Kolić, zaključivši lijepu sportsku priču na Verudi, barem kada je njegovo ime u pitanju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom