SUPERSPORT DRUGA LIGA

Jadran u preostala dva kola lovi siguran ostanak: Porečani žele 13. poziciju i izbjegavanje kvalifikacija

| Autor: Boris VIDULIN
Dalibor Šuran (Arhiva Glasa Istre)

Dalibor Šuran (Arhiva Glasa Istre)


Nakon što su igrači Jadrana pobijedili Belišće, dojmovi su dvojaki. Da li je momčad iz Slavonije zbilja tako skromna i loša, ili je Jadran bio superioran.

Vjerojatno je istina negdje u sredini, konačno su, izuzev Ivetića, Porečani bili kompletni, nisu u susret krenuli s "lako ćemo" svjesni samog značenja i već za nekoliko minuta pokazali kako stoje stvari na terenu. A za pola sata riješili sve dileme oko pobjednika. Na taj su način došli jako blizu cilja, a to je ostanak u ligi.

Bez kalkulacija

- Mi se ne bavimo kalkulacijama u klubu, još su dva kola do kraja. Početkom drugog djela sezone znali smo da se moramo trgnuti ukoliko želimo ostati u ligi, pokazali smo da nam nije bitno ime protivnika, da moramo vrijedno skupljati bodove i to nas je dovelo jako blizu ostanka.

Bilo nam je isto da li je pred nama, kao sada, Belišće, ili pak prije nekoliko tjedana favorizirani Karlovac. Postavili smo se jako dobro i to nas je nagradilo - kaže trener Jadrana Dalibor Šuran. - Ima puno kombinacija, a između najugroženijih Trnja, Krka i nas, mi stojimo nekako najbolje.

Ipak, ponavljam, i protiv Opatije i Marsonije nastojat ćemo dati sve od sebe i pokušati biti što bolji te uhvatiti i trinaestu poziciju pa da s posljednjim sućevim zviždukom za dva tjedna budemo mirni i ostanemo u ligi bez da ovisimo o bilo kome i čekamo nekakav rasplet van terena.

Složiti će se da je u posljednjem susretu protiv Belišća bila vidljiva velika nemotiviranost protivnika, ali i da su njegovi igrači bili dobri.

Lakše diše

- Nisu oni toliko loši koliko je tu bila bitna psiha. Znaju da su ispali, definitivno odrađuju obvezu i u takvim okolnostima nije lako igrati. Nisu se previše trsili i vidi se da su u određenoj krizi. Ipak, smatram da im niti mi nismo dali previše prostora, a kada smo poveli već u prvom napadu još smo ih više dotukli i bio je to početak kraja.

Tražio sam u svlačionici da budu ozbiljni, da ne gledaju njih i njihovo stanje i to se dogodilo. Bilo je tu dopadljivih poteza, mogli smo uz malo veću koncentraciju postići i nešto više od 3:0, ali nećemo sada biti neskromni.

Ne mogu reći i da smo se nešto previše istrošili što je u svakom slučaju dobro jer već danas imao finale Kupa Istre, a onda je pred nama susret s trenutnim liderom Opatijom - zaključio je Šuran, koji sada uz svoje nogometaše puno lakše diše, jedan veliki teret je pao s leđa iako još uvijek ništa nije gotovo i zaključno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter