SPLIT

Festival suvremenog cirkusa od 19. do 22. travnja u Splitu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


?Četvrti Festival neobičnih obitelji, festival suvremenog cirkusa, održat će se od 19. do 22. travnja u Splitu na nekoliko lokacija.

?S?večano otvorenje bit će u Gradskom kazalištu lutaka Split, a festival će se održavati u lučici Zenta, Dom?u? mladih, HALA 100 i ?na ?Kopilic?i?.

Budući da je Festival ove godine i domaćin godišnje skupštine Circostrade, glavne europske mreže za suvremeni cirkus i umjetnosti u javnom prostoru, očekuje se 120 gostiju iz cijele Europe, ali i SAD-a, Čilea, Meksika, Kanade, Malija, Gane.?

Program u kojem će u 19 predstava sudjelovati 44 cirkuska umjetnika nudi pregled lokalne i regionalne suvremene produkcije, a osim toga, i uvid u zajednicu, okruženje i okolnosti u kojima nastaju i izvode se suvremene cirkuske predstave na ovim prostorima?, navode organizatori?.

Umjetnička direktorica Festivala neobičnih obitelji Antonia Kuzmanić istaknula je da se sve lokacije na kojima se izvode predstave nalaze daleko od epicentra turizma te da su uz vođene šetnje i kritičko promišljanje željeli istaknuti prekomjernu uronjenost grada Splita i regije u turizam. 

"Utjecaj turizma na svakodnevni život lokalnog stanovništva potaknuo nas je da postavimo kritično tlo i za promišljanje vlastite prakse kao i praksi europske cirkuske scene", rekla je Kuzmanić.

Festival se organizira ?u suradnji ROOM 100 iz Splita, Cirkusfere iz Beograda i Cirkorame iz Zagreba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter