KOŠARKA

Puljanke osokoljene drugom pobjedom uoči gostovanja kod lidera

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)


Tri tjedna bila su dovoljna košarkašicama Pule da »minus 34« na koliko ih je zamrznuo zagrebački Medveščak u polufinalu Memorijala Ružica i Vladimir Šešelja, pretvore u »plus 12« u trećem premijerligaškom kolu. Upisale su tako Puljanke drugu uzastopnu pobjedu, nakon one ostvarene na gostovanju u Slavonskom Brodu, i »skočile« na četvrtu poziciju prvenstvene ljestvice.

Iskustvo

- Na Memorijalu smo se prvi put zajedno skupile, a neke od nas su tada po prvi put primile loptu u ruke nakon lipnja i tu je utakmicu najbolje što prije zaboraviti. U prvenstvu je sve skupa puno bolje izgledalo, ali opet nas nije išao šut te stoga predlažem treneru Đukiću da izbaci šutertski trening petkom, jer mi na njemu ispucamo sve što imamo i onda nam sljedeći dan na utakmici ništa ne ide od ruke - rekla je košarkašica Pule Ivana Ujević. - Na kraju je presudilo naše iskustvo. Imamo u svojim redovima Lanu Pačkovski, koja zna kada treba probiti, a kada stati na loptu i malo smiriti igru. Ja sam nešto mlađa, ali opet sam starija od cijele ekipe Medveščaka pa i za sebe mogu to isto reći. Nemam još toliko iskustvo, ali znam kad treba usporiti igru, malo odugovlačiti i igrati duže napade, koji su u konačnici rezultirali time da kad smo se odvojile na deset poena razlike, gošće više nisu imale vremena vratiti se.

Pobjedi ne treba gledati u zube, no pulske su košarkašice svjesne da su do nje mogle puno lakše stići.

- Da nismo promašile par zicera, mogle smo u drugoj četvrtini otići na »plus deset« i puno bi se manje mučile u nastavku susreta. Ovako smo na poluvremenu imale samo dva poena razlike, na što se nadovezao vidljiv pad koncentracije u trećoj četvrtini. Počele smo srljati i nepotrebno forsirati šut za tri poena. Četiri napada u nizu šutirala smo trice, od kojih su neke bile otvorene, a neke preko ruke, no sve su bile na sredini napada, za što nije bilo nikakvog razloga - istaknula je Ujević. - Nakon minute odmora tijekom koje nam je trener Đukić na svoj fini način pojasnio što nije valjalo, došle smo malo k sebi i protok lopte postao nam je brži. Medveščak u obrani igra dosta skupljeno. Jedna igračica pritišće playa vani, a ostale se skupe u reketu i naši bekovi se kroz tu gužvu ne mogu probiti. Kako nas trica nije išla da ih rastegnemo, morala se onda barem lopta brže kretati okolo, da se one rašire u obrani te da možemo negdje proći. Kad smo tako zaigrale, došao je i rezultat.

Zajedništvo

Vidljivo je da se Puljanke dižu iz utakmice u utakmicu, a četvrto kolo donosi im težak ispit, nedjeljno gostovanje kod trenutačnog lidera Trešnjevke.

- Želimo li nešto napraviti u Zagrebu, lopta će nam morati nastaviti ići kao što je išla u završnici utakmice s Medveščakom. Trebat ćemo zadržati i zajedništvo, jer ako nema igračice koja se pretjerano izdvaja, onda se protivnička ekipa ne može fokusirati samo na nju, već će morati obratiti pažnju na cijelu petorku - smatra Ujević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter