KOŠARKA

Premijerligašice Pule u subotu dočekuju zagrebački Medveščak

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Košarkašice Pule na startu premijerligaške sezone nisu uspjele srušiti negativnu tradiciju te su četvrti put u nizu poražene na domaćem parketu od splitskog KAŽL-a.

Priliku za popravni dobile su Puljanke u drugom kolu i iskoristile je te upisale pobjedu u Slavonskom Brodu, odakle su dva boda kući posljednji put donijele prije nepunih šest godina.

Prvo ime pulske ekipe u ta je dva susreta bila Karolina Škare, koja ubire plodove činjenice da je ljetos bila u pogonu U-20 reprezentacije Hrvatske, s kojom je nastupila na Europskom prvenstvu.

»Mršav« kadar

Sezonu je dočekala spremna i to potvrđuju njene brojke, »double-double« prosjek od 22,5 poena i 12,5 skokova. Posebno je do izražaja Škare došla u posljednjoj četvrtini susreta protiv Broda na Savi, u kojoj je postigla 16 poena i »pogurala« Pulu prema pobjedi.

- Loše smo ušle u susret protiv Brođanki. Nismo se najbolje zagrijale i prvu četvrtinu smo bile totalno van igre, no zato smo u drugom poluvremenu bile prave. Krenule smo jako od prve minute, napravile pritom i par pogrešaka, ali one nisu bile previše bitne jer smo igrale pametno, a pobjednika je presudila naša koncentracija u ključnim trenucima. Odigrale smo kao ekipa, trudile se i obrana nam je bila puno bolja nego u prvom dijelu, a u napadu smo tražile i nalazile bolja rješenja - rekla je Karolina Škare. - Igrale smo pametno. U odnosu na susret protiv KAŽL-a smanjile smo tenzije unutar naših redova, a u prvi plan gurnule timsku igru te nastojale u svakom trenutku tražiti igračicu u najboljoj poziciji.

Važan faktor bile su osobne greške, ionako »mršav« igrački kadar ovom je prilikom bio dodatno smanjen neigranjem Ivane Pešut, no šestorka koju je rotirao pulski trener uspjela se sačuvati petog faula, premda nije dobro krenulo jer ih je Ivana Ujević skupila tri već u prvom poluvremenu.

Dodatni motiv

- Pazile smo se te niti jedna nije morala ranije izići iz igre, a na drugoj smo strani kalkulirale i ciljano »napadale« one protivničke igračice koje su bile opterećene prekršajima. Ta nam se taktika isplatila i uspjele smo izbaciti iz rotacije najraspoloženiju domaću igračicu Milicu Sirovina, nakon čega se priča završila - naglasila je Škare.

Gostujuću pobjedu trebalo bi »oplemeniti« slavljem na domaćem terenu, za što će Puljanke imati priliku već u subotu u 17 sati, kad će ugostiti Medveščak.

Zagrepčanke su sezonu otvorile s dva domaća poraza, objedu čekaju od polufinala Memorijala Ružica i Vladimir Šešelja, kad su »zamrznule« Pulu na »minus 34«.

- Ta utakmica definitivno nije pravi pokazatelj naše i njihove kvalitete, jer smo se na njoj doslovno prvi put sastale na parketu, ali neka Zagrepčanke slobodno misle da smo loše kao i tada.

Puno nam znači pobjeda upisana u Slavonskom Brodu, jer smo s njom same sebi pokazale da vrijedimo više nego što se moglo vidjeti protiv Splićanki.

Uvjerene smo kako ćemo nastaviti rasti iz kola u kolo i spremne smo to pokazati u subotu, a uvjerljivi poraz od Medveščaka na Memorijalu bit će nam dodatna motivacija na putu do prve domaće pobjede - zaključila je Škare.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter