FINAL FOUR

Košarkaši Stoje u finalu Kupa Krešimir Ćosić IŽ-a dobili Rovinj

| Autor: Roberto Car
Ogled Stoje i Rovinja

Ogled Stoje i Rovinja


STOJA : ROVINJ      71 : 49

Dom sportova Mate Parlov. Finale Kupa Istarske županije: Stoja – Rovinj 71:49 (16:15, 25:15, 15:5, 15:14).

STOJA: Maljić 19, Konjević 9, Burić 8, Cukerić, Grgorinić Rađen, Dasko 11, Barbić 5, Starčić 2, Lukin 10, Tomić, Savin Belas 5, Fabijanić 2.

ROVINJ: Ban, K. Matošević, Kajfeš 3, Honović, Poretti 11, Atlija, Milekić 11, Belušić 9, N. Matošević, Struman 5, Travica 10.

Košarkaši Stoje pobjednici su Kupa Krešimir Ćosić za Istarsku županiju. Na Final Fouru održanom u pulskom Domu sportova "Mate Parlov" u organizaciji Pule 1981, košarkaši koje s klupe vodi Dalibor Mezulić pobijedili su u polufinalu pulsku Istru rezultatom 86:55, a potom u finalu Rovinj sa 71:49. Znatno pojačani Rovinjci su prethodno u polufinalu deklasirali Pulu 1981, koja je igrala bez Amerikanca Scotta, i slavili s rezultatom 102:86.

U finalnom susretu Stoja je nakon izjednačene prve dionice, u drugoj četvrtini podigla ritam igre na krilima Maljića, Lukina i Daska te ostvarila 11 poena prednosti. Odluka o pobjedniku pala je u trećoj četvrtini kad su Puljani dobrom obranom otišli na nedostižnih "plus 25". Košarkaši Stoje su time izborili plasman u daljnje natjecanje Kupa Krešimira Ćosića (Kup Hrvatske) gdje očekuju pobjednika Primorsko-goranske županije.

Novo izdanje završnice županijskog Kupa pokazalo se punim pogotkom, a ujedno je najboljim istarskim klubovima poslužilo da "snime" konkurenciju uoči starta A-2 lige zapad idućeg vikenda. Očito je da će se ove sezone voditi žestoka borba za prvo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Prvu ligu jer osim Stoje, koju predvode Maljić i Dasko, i Pule 1981 s Amerikancem Scottom koji je stigao iz Crikvenice te Milivojevićem, Belinom i Škaricom koji su odmah istaknuli tu ambiciju, isto vrijedi i za Rovinj.

Naime, trener Rovinja Enea Codacci u momčadi sada ima dobro znana pulska košarkaška imena: Milekića, Bana, Kaića, Belušića i Travicu, što znači da će moći dobrano zagorčati život pulskim klubovima u borbi za naslovom A-2 konkurencije. U svakom slučaju, ovosezonsko izdanje drugoligaškog zapada bit će zasigurno puno neizvjesnije od prošlosezonskog kad se Pula 1981 prošetala do prvog mjesta i potom zapela u kvalifikacijama za popunu prvoligaškog društva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter