žkk pula

Bučuk: Tanke smo, ali može ispasti dobro

| Autor: Ivica Cerovac
Merjema Bučuk (Foto ŽKK Pula)

Merjema Bučuk (Foto ŽKK Pula)


Nakon godinu dana suradnje, Orca Grupa više neće biti generalni sponzor pulskih košarkašica te će se superligaš iz najvećeg istarskog grada u ovoj sezoni zvati "samo" Pula. Potvrdio je to trener Ivan Đukić, koji će na nedjeljnom gostovanju u Slavonskom Brodu biti lišen pomoći Ivane Pešut.

Njenim će izostankom ionako mala rotacija biti dodatno smanjena, a ni na zdravstvenom planu Puljankama u ovom trenutku ne cvjetaju ruže. Pokazao je to ogled prvog kola protiv splitskog KAŽL-a, na kojem se na bol u desnom koljenu požalila Merjema Bučuk.

- Muči me to koljeno već godinu-dvije. Imam cistu na meniskusu koja se zna upaliti i onda osjetim bol. Bilo je tako i ovom prilikom, krenula sam trčati i samo me je iznenada presjeklo u nozi. Morala sam izaći i nakon pružene pomoći vratila sam se na teren, ali bol je i dalje bila prisutna, a i poslije nekoliko dana me još uvijek to mjesto zateže. 

Problem je to koji se ne može riješiti operacijom, a terapija je led, razne kreme za mazanje i nošenje steznika. Već sam se navikla na sve to, u srijedu sam se priključila ekipi na treningu i za vikend ću biti spremna - rekla je Bučuk.

Poput Puljanki, i Brođanke su u prvom kolu upisale poraz, no pritom su na gostovanju u Zagrebu pružile odličan otpor Trešnjevci, jednom od glavnih favorita u borbi za naslov prvaka.

- Ta je utakmica potvrdila kako će liga ove sezone biti jača nego prošle i da u njoj nema nijedne loše ekipe. Ima ih nekoliko koje malo odskaču, dok su sve ostale tu negdje, svaka svakoj može parirati te će u konačnici presuđivati nijanse poput sportske sreće i bolje uigranosti, sitnice koje bi se mogle pokazati bitnima - istaknula je Bučuk.

- Protiv KAŽL-a ništa nije bilo na našoj strani, radile smo nepotrebne osobne greške koje su nas dovele u probleme, jer kad znaš da na nekoga ne možeš računati, unese se nervoza u cijelu ekipu. Same sebe smo pobijedile, ali znamo gdje smo griješile i što moramo u nedjelju ispraviti.

Ni Brođanke nemaju puno širu rotaciju, što se vidjelo i u Zagrebu gdje im prva petorka praktički nije izlazila s terena i tek je jedna igračica s klupe dobila kratku priliku da "osjeti" parket.

- Tanke smo, ali imat ćemo protiv Broda na raspolaganju šest dobrih igračica te ako nas zdravlje posluži i ne uđemo u probleme s osobnim greškama, vjerujem da sve to skupa može dobro ispasti. Ima nas koliko nas ima i na nama što smo tu je da damo svoj maksimum i pritom se ne smijemo niti sekundu opustiti - svjesna je Bučuk.

- Lopta nam definitivno mora više kružiti po terenu. Trebamo igrati kao ekipa, jer dok smo bile takve protiv Splićanki, sve je dobro izgledalo i imale smo rezultatsku prednost, koja se istopila kad smo krenule solirati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter