košarka

Nakon 24 u prvom poluvremenu, Puljanke u drugom primile 57 poena i izgubile

| Autor: Ivica Cerovac
MAMA NA TERENU - Ivana Pešut

MAMA NA TERENU - Ivana Pešut


Košarkašice Pula-Orca Grupe otvorile su svoju 17. uzastopnu premijerligašku sezonu ogledom protiv ekipe s kojom su se tjedan dana ranije susrele u dvoboju za treće mjesto na Memorijalu Ružica i Vladimir Šešelja, splitskim KAŽL-om. Oba su susreta izgubile, ali za razliku od »generalke« gdje su Splićanke vrlo brzo »ubile« bilo kakvu rezultatsku neizvjesnost, na startu prvenstva Puljanke su vodile 35 minuta, da bi u završnici pokleknule pred gostujućom dalekometnom paljbom. Od deset postignutih trica, pet su ih košarkašice KAŽL-a ubacile u završnih deset minuta i na krilima pogodaka iza linije 6,75 metara izgradile konačnih »plus devet« (72:81).

Osobne Ujević

U odnosu na Memorijal imao je trener Ivan Đukić na raspolaganju Ivanu Pešut i Mariju Vrdoljak te je susret odradio sa sedam igračica, isto kao i gostujući strateg Vjekoslav Lokica, ne računamo li dvije Splićanke koje za minutu-dvije provedene na parketu nisu ni pogledale prema košu. No, gošće su puno bolje rasporedile prekršaje i nisu se dovele u probleme poput onih s kojima se susrela Ivana Ujević, šuterski najraspoloženija domaća igračica, koja je za 17 minuta provedenih na parketu ubacila 11 poena pogodivši pritom i tri trice. Razlog što nije više igrala leži u činjenici da je sredinom druge četvrtine već prikupila četiri faula i trener ju je morao čuvati, a kad ju je početkom posljednje dionice vratio na parket, sedam sekundi bile su joj dovoljne da »zaradi« peti, isključujući prekršaj.

Usto je sredinom treće četvrtine Merjema Bučuk »osjetila« koljeno i tek se nakon ukazane liječničke pomoći vratila na parket, no vidjelo se da nije prava i ukupno je odigrala samo 24 minute, čime dobivamo još jedan razlog zbog kojeg su bodovi »odlepršali« put Splita. A bilo ih je još.

- Dok nam je lopta kružila po terenu, sve je dobro izgledalo. Čim je lopta stala, a počelo srljanje, završilo je kako je završilo. Pale smo sa snagom i prihvatile ritam koji je odgovarao gošćama. Umjesto da smo u tim trenucima stale na loptu, smirile se i pokušale nešto napraviti, mi smo išle iz greške u grešku i nismo se uspjele vratiti. Najgore od svega je što se nismo ni potrudile da se pokušamo vratiti, već smo se jednostavno prepustile i potonule - rekla je Ivana Pešut. - Splićankama se vratilo sve ono što su promašile u prvom poluvremenu, ali za to je djelomično bila zaslužna i naša obrana. Maknemo li sa strane tricu koju je Bošnjak slučajno pogodila od table, ne možemo reći kako su u nastavku gošće pucale preko ruke, već smo im dopustile otvorene šuteve, a one su ih sve od reda pogodile.

Svjestan je bio trener Đukić da mu ekipa, zbog loše odrađenih priprema, neće biti prava na početku sezone, ali se tješio da će rasti iz utakmice u utakmicu. Usporedimo li ovu utakmicu s dvije odigrane na Memorijalu pomak je vidljiv, ali nije bio dovoljan da bi se stiglo do pobjede.

Improvizacija

- Zbog privatnih obveza treniramo koliko treniramo i usto nam dvije igračice, Pačkovski i Ujević, dolaze samo na utakmice. Iskusna smo ekipa i to iskustvo bi nam trebalo pomoći, ali problem je što ne treniramo zajedno i kad utakmica krene, kod nas je praktički sve zasnovano na improvizaciji. Valjda ćemo se jednom sve okupiti i zajedno odraditi trening - zaželjela je Pešut. - Definitivno ostaje žal nakon ove utakmice, jer je KAŽL ekipa koja je po kvaliteti u našem rangu i takve protivnike doma moramo pobjeđivati, ako se ne želimo dovesti u neugodnu situaciju. Prvenstvo će biti jako izjednačeno, svatko će moći dobiti svakoga i u konačnici bi nijanse mogle »skrojiti« konačni plasman.

Prošlu sezonu Ivana je preskočila zbog prinove u obitelji, ali ne u potpunosti jer se priključila ekipi u posljednjem kolu, dva mjeseca nakon poroda, i za 83 sekunde provedene na parketu uspjela »ispaliti« pet trica. I svih pet promašiti.

- Ovo je ipak bio puno ozbiljniji povratak košarci. Odigrala sam preko 20 minuta i pogodila dvije trice iz samo četiri pokušaja, što je definitivno malo za mene, ali za nešto više i nisam imala prilika. Moram priznati da sam se zaželjela dvorane i baš sam se s guštom vratila u nju, prošlo je bezbolno i jedino bi mi sve skupa bilo puno draže da smo pobjedile - nije dvojila Pešut.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter