jubilarno izdanje

Sutra u Puli starta dvodnevni 20. Memorijal Josip Joža Sever

| Autor: Roberto Car
Najava memorijala

Najava memorijala


Pulski Dom sportova "Mate Parlov" bit će u petak i subotu u znaku košarke. Naime, pulski drugoligaš Pula 1981 organizira jubilarni 20. Memorijal "Josip Joža Sever" turnir u znak sjaćanja na "oca pulske košarke".

Uz domaćina, igrat će prvoligaši Aleta Puntamika i Crikvenica te drugoligaš Kraljevica, u subotu ujutro odigrat će se i susret U-15 ekipa Pule 1981 i Pazina, a ulaz na turnir je besplatan. Jubilarno izdanje turnira predstavili su dopredsjednik pulskog kluba Armando Ujčić, član uprave Sandro Nicević i igrač Mihael Škarica.

Neizbrisiv trag

- Velika mi je čast u ime našeg kluba najaviti 20. izdanje Memorijalnog turnira "Josip Joža Sever". Igra se u spomen na čovjeka koji je ostavio neizbrisiv trag, ne samo na sportskom terenu, već i u srcima svih nas s kojima je surađivao. Ovo nije samo sportski događaj nego i znak sjećanja na njega koji je svoj život posvetio sportu i odgajanju sportaša - rekao je Armando Ujčić.

- Njegova strast, predanost i nesebičnost su vrijednosti koje želimo prenijeti na sadašnje i buduće generacije. Nije bilo lako ovaj turnir održati 20 godina, trebalo ga je progurati i promovirati, mijenjao se njegov fromat, a zadnjih godina ga organiziramo pred početak sezone da nam bude priprema za ono što nas čeka. Ove godine imamo jak turnir s dva prvoligaša i jednim našim izravnim konkurentom u A2 ligi zapad.

Prvog se dana igraju polufinalne utakmice, a u subotu se igra za plasman. Zahvaljujemo svim sponzorima, Gradu Puli i Savezu sportova što nam pomažu tijekom sezone i u organizaciji ovog turnira, kao i u održavanju Škole košarke koju organiziramo u osnovnim školama Šijana, Kaštanjer, Vidikovac i Domu braće Ribar.

Pulski olimpijac Sandro Nicević nije skrivao s kakvim ciljevima Pula 1981 ulazi u novu sezonu.

- Velika je čast biti dio priče o Joži Severu kojeg sam imao čast upoznati, možda i sreću da nisam radio s njim jer je bio dosta intenzivan u svojim zahtjevima - u šali je rekao Sandro Nicević. - Momčadi koje dolaze na turnir bit će veliki test za našu momčad pred početak sezone u kojoj nam je cilj ostvariti plasman u viši rang, u Prvu ligu.

Težimo tome da ovaj klub dignemo u viši rang natjecanja. Sastavili smo dosta dobru momčad, neki su igrači otišli, došli su neki novi, ali mislim da ćemo biti konkurentni u ligi, ali cilj nam je izboriti kvalifikacije za Prvu ligu i potom izboriti plasman u viši rang - kaže Nicević.

Kratki 5 poena

- Prošle sezone smo bili treći u kvalifikacijama, drugo mjesto i plasman u Prvu ligu su nam pobjegli za samo pet poena. Dečki su godinu iskusniji i to će pridonijeti boljim rezultatima. Novi igrač je Marko Krulčić koji je stigao iz Pazina, to je mladi, visok igrač koji je ostavio dobar trag prošle sezone.

Vratio nam se Nikica Šljuka koji nam je želio pomoći u ostvarenju cilja, očekujemo i još jednog stranca s kojim pregovaramo, a priključili smo i par mlađih igrača Belinića, Kalčića i Lučića. Ove sezone će u A2 ligi zapad biti dvije momčadi više, ukupno 12 kluvova, što će nam donijeti veći broj utakmica.

Košarkaš Pule 1981 Mihael Škarica bit će jedna od udarnih igli sastava kojeg vodi Leo Krizman.

- Ovo mi je druga sezona u klubu, prošle godine nismo, nažalost, ostvarili cilj. Nadam se da ćemo to ove sezone ispraviti. Ovaj memorijalni turnir u kojem se susrećemo s kvalitetnim momčadima će nam poslužiti kao dobar trening pred sezonu koja starta sredinom listopada.

Pripreme su već krenule, momčad je posložena, uz lanjsku jezgru, imamo i par novih igrača i vjerujem da ćemo izboriti viši rang - rekao je Škarica, koji spreman ulazi u sezonu, za razliku od prošle sezone kad se ozlijedio tijekom pripremnog turnira u Njemačkoj.

Raspored

Petak, 17: Pula 1981 - Crikvenica, 19.30: Kraljevica Aleta Puntamika

Subota, 9: Pula 1981 - Pazin (U-15 ekipe), 11.30: utakmica za 3. mjesto, 14: finale

Ulaz u dvoranu je besplatan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter