trener Pula-Orca Grupe

Đukić: Cilj je što prije do ostanka

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Pred košarkašicama Pula-Orca Grupe je nova premijerligaška sezona, njihova 17. uzastopna u najjačem hrvatskom razredu koju će otvoriti u subotu domaćim ogledom protiv splitskog KAŽL-a. Tijekom priprema za nju Puljanke se baš nisu "pretrgnule" od treninga, što se dalo vidjeti i na jedine dvije odrađene prijateljske utakmice, koje su proteklog vikenda odigrale na Memorijalu Ružica i Vladimir Šešelja te pritom upisale dva uvjerljiva poraza, od zagrebačkog Medveščaka i splitskog KAŽL-a.

- "Tanki" smo u svemu, kako u fizičkoj spremi, tako i u količini odrađenih treninga i broju igračica koje su se na njima okupljale. Imamo tri-četiri cure koje rade u smjenama i ponekad dođu na treninge, neke ovog ljeta nisam niti vidio, a usto nam dvije veoma bitne igračice, Pačkovski i Ujević, žive u Zagrebu, ne treniraju s nama i praktički dolaze direktno na utakmice. Fizički se one stignu još kako-tako spremiti, ali Memorijal je pokazao kako su u posljednje vrijeme loptu vidjele tek ponekad, kad bi odradile neki individualni trening, pa otud i njihov jako loš postotak šuta - rekao je Ivan Đukić, trener Pula-Orca Grupe.

- Uz njih dvije, protiv Medveščaka je i Bučuk bila potpuno van stroja, pa ne čudi konačni rezultat koji nije bio niti blizu realnosti. Uostalom, rekao sam nakon utakmice njihovoj trenerici da niti jedna od njenih cura ne bi mogla igrati u mojoj petorci, a ona se s time složila. S druge strane, uz sve uvažanje Medveščaka, KAŽL je ipak ozbiljnija ekipa, premda je slabija nego lani, a protiv Splićanki je bila malo drugačija utakmica i puno smo bolje reagirali.

Fizički nespremne

Što znače dobro odrađene pripreme najbolje može potvrditi Karolina Škare, koja je cijelo ljeto bila u pogonu, s hrvatskom U-20 reprezentacijom nastupila je na Europskom prvenstvom i u ovom je trenutku prvo ime pulske ekipe.

- Utakmica protiv Medveščaka je pokazala kako smo ovaj pripremni period dosta loše odradili i da smo fizički nespremni, a cijelu situaciju dodatno je potencirala činjenica što smo imali samo pet igračica u "ozbiljnoj" rotaciji. Sve bi sigurno bilo malo drugačije da sam imao na raspolaganju Pešut i Vrdoljak, jer nam s dvije kvalitetne zamjene igra ne bi padala. S druge strane, dobra je stvar da sam ovako pružio priliku mlađim curama da nešto odigraju, da i one vide kako bez rada nema napredovanja - istaknuo je Đukić.

- Njih dvije će nam se pridružiti u subotu i bit će to sigurno drugačija utakmica od ove odigrane na Memorijalu. KAŽL je na njemu nastupio s najjačom ekipom i otkrio sve svoje karte, a ja se nadam da ćemo mi tijekom ovog tjedna uspjeti poraditi na još nekim stvarima te da ćemo s Pešut i Vrdoljak u rotaciji biti ozbiljniji protivnik.

Jedan od razloga što su u dva susreta Puljanke primile ukupno 176 poena leži i u činjenici da su ih protivnice nadskakale, i tako si otvarale mogućnost za drugi napad.

- Mi smo ekipa koja je uvijek imala dobru centarsku liniju, ali novi trend ženske košarke u Hrvatskoj je da nema puno visokih igračica. U prošlosti smo imali neka loša iskustva i stoga ne želimo na centarskoj poziciji dovoditi Amerikanke, ali veoma bi rado doveli neku domaću igračicu. No, na hrvatskom tržištu nismo uspjeli pronaći niti jednu, jer sve koje vrijede igraju vani i jako su skupe - naglasio je Đukić.

- To ne znači i da smo zaključili priču što se tiče prijelaznog roka. On je ove godine doživio određene promjene te imamo pravo do veljače dovesti dvije igračice koje trenutačno ne igraju u Hrvatskoj te ćemo pratiti naše cure koje su vani i ako se neka odluči vratiti kući, bit ćemo spremni reagirati.

Solidna petorka

Ako takav scenarij ne zaživi, Đukić će morati izgurati sezonu s kadrom kojeg trenutno ima na raspolaganju, no upitno je za kakve je on dosege dostatan.

- Liga će biti puno izjednačenija u odnosu na lani. U Trešnjevci i Ragusi imamo dva glavna kandidata za prvaka, iza njih slijede Plamen Požega i Zadar Plus, dok će ostalih osam ekipa bez ikakvih problema moći jedna drugu pobijediti. Nitko nije unaprijed otpisan kao što se nekoliko posljednjih godina odmah u startu znalo tko će ispasti te shodno s time, glavni cilj bit će nam što je prije moguće osigurati ostanak - nije krio pulski trener.

- Naravno da bih želio i nešto više te bi me osobno zadovoljilo da se borimo za šestu ili sedmu poziciju. Sigurno ćemo se dizati kroz treninge i utakmice kako sezona bude odmicala, imamo sasvim solidnu petorku, a kvalitetne su nam i šesta i sedma igračica te će u konačnici puno toga ovisiti o zdravstvenoj situaciji koja će nas pratiti. Ako nas ozljede ne unazade, rezultati bi mogli biti dobri.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter