KOŠARKA

FOTOGALERIJA / Zadranke slavile, Puljanke zauzele posljednje mjesto

| Autor: Ivica Cerovac


Trijumfom košarkašica Zadra okončano je 19. izdanje Memorijala Ružica i Vladimir Šešelja. Zadranke su na turniru koji je u Domu sportova »Mate Parlov« okupio četiri premijerligaške ekipe u polufinalu svladale splitski KAŽL sa 66:62 i potom u finalu zagrebački Medveščak sa 67:59.

Pula-Orca Grupa na »svom« je turniru odigrala jedina dva prijateljska susreta tijekom priprema za narednu sezonu, koja kreće u subotu, i upisala dva uvjerljiva poraza. U polufinalu su Puljanke morale priznati primat Zagrepčankama (63:97), nakon čega su ih u dvoboju za treće mjesto nadjačale i Splićanke (68:79).

Festival trica

Trener Ivan Đukić na Memorijalu nije mogao računati na Mariju Vrdoljak, koja je zadobila minimalnu rupturu zadnje lože i stoga joj je, ne želeži ništa riskirati, dao nekoliko dana odmora, sve kako bi je imao spremnu za prvo prvenstveno kolo u kojem će Pula-Orca Grupa još jednom ugostiti splitski KAŽL. Zbog privatnih obveza na Memorijalu nije bilo niti Ivane Pešut, pa su tako Puljanke praktički oba susreta odradile s udarnom petorkom, dok su mlade snage ulazile s klupe tek kad bi neka od starterica morala malo »uloviti« zraka te se nisu upisale među strijelce.

Polufinalni ogled protiv Medveščaka pretvorio se u »festival trica«. Igračice obje ekipe zajedničkim su snagama uputile 66 pokušaja iza linije 6,75 metara, a činjenica da su Zagrepčankama od samog početka nišanske sprave bile bolje naštimane te su do kraja pogodile 16 trica, spram pulskih šest, usmjerio je tijek susreta. Nakon šest minuta imale su gošće već »plus 14« (3:17), a kako su Puljanke kako je susret odmicao »kopnjele« sa snagom te nisu mogle pratiti ritam svojih protivnica niti im parirati u skoku, ta je prednost nastavila rasti iz minute u minutu sve do konačnih »plus 36«.

Daleko od forme

Niti u dvoboju za treće mjesto rezultatska neizvjesnost nije dugo trajala, jer su Splićanke na kraju prve četvrtine imale devet poena prednosti (17:26) i potom u svlačionicu otišle s »plus 17« (35:52), no za razliku od dvoboja sa Zagrepčankama, ovom se prilikom Puljanke u nastavku susreta nisu »raspale«. U trećoj četvrtini su održavale razliku, da bi u četvrtoj svele poraz na »pristojnu« razliku, pri čemu im je pripomogla i činjenica da su košarkašice KAŽL-a, poput njih, bile poprilično neprecizne s distance.

Prvo ime pulske ekipe na turniru je definitivno bila Karolina Škare, koja je u dvije utakmice iskombinirala 52 poena (25+27). Protiv Medveščaka joj je dobro »asistirala« Jelena Kapisoda s 20 postignutih poena, dok su ostale tri članice startne petorke zabile svaka po šest poena uz loš postotak šuta. U tom je segmentu prednjačila Ivana Ujević, koja je sve svoje koševe ubacila s linije slobodnih bacanja, dok je za tricu imala 0/7. Protiv KAŽL-a je Ujević »namjestila ruku« i s 16 postignutih poena bila drugi strijelac Puljanki, a popravila se i Merjema Bučuk koja je dogurala do 12 ubačenih poena. Kapisodu je drugi dan šut slabije služio i postigla je samo osam poena, dok je utakmica sa Splićankama samo potvrdila kako je daleko od željene šuterske forme Lana Pačkovski, koja je postigla pet poena.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter