Pula-Orca Grupa

Pulske košarkašice krenule s pripremama za 17. uzastopnu sezonu u najjačem razredu: Tri igračice otišle, tri igračice došle

| Autor: Ivica Cerovac
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Košarkašice Pula-Orca Grupe krenule su s pripremama za 17. uzastopnu sezonu u najjačem hrvatskom razredu. Kao i prošlu, i ovu će otvoriti domaćim ogledom protiv splitskog KAŽL-a.

On je na rasporedu 28. rujna, što znači da su pred trenerom Ivanom Đukićem četiri tjedna da što bolje uigra ekipu koja je tijekom ljeta doživjela poprilično promjena. Redove pulskog premijerligaša napustile su Lucija Begonja, Elma Dautović i Valeria Giraldo, koje su u prošloj sezoni bile četvrti, peti i šesti klupski strijelci.

Povratnica Ujević

- Begonja će karijeru nastaviti u redovima premijerligaša Zagreba, Dautović će naredne sezone braniti boje austrijskog Graza, dok je Giraldo napustila Pulu skupa sa svojim dečkom Felipeom Echeverryjem, kolumbijskim reprezentativcem u futsalu koji je prošle sezone igrao za Futsal Pulu - nadovezao se Đukić.

Pulskog trenera sigurno veseli činjenica da će i dalje moći računati na tri najefikasnije igračice iz prošle sezone, Lanu Pačkovski koja je bila MVP i najbolji asistent lige te Karolinu Škare i Merjemu Bučuk. Usto će mu se na raspolaganje staviti i tri nove igračice, među kojima se nalazi i povratnica, hrvatska reprezentativka Ivana Ujević, koja je u sezoni 2022/2023 bila prvi topnik pulskog kluba.

- Ujević nam se vraća nakon jedne sezone čiju je prvu polovicu odradila u redovima aktualnog prvaka Hrvatske dubrovačke Raguse, dok je u drugoj igrala za španjolskog prvoligaša Gran Canariju. Njen povratak će nam puno značiti - nije dvojio Đukić, koji je predstavio i dva nova lica.

Dobro pokriveni

- Priključila nam se Jelena Kapisoda, Crnogorka koja će u studenom napuniti 25 godina, visoka je 177 cm te pokriva pozicije dva i tri. Posljednji klub bio joj je Jumper iz Zenice, a osim u Bosni i Hercegovini igrala je još u Španjolskoj, Albaniji i Srbiji, gdje je prije tri godine osvojila naslov prvaka sa Crvenom Zvezdom.

Niti Hrvatska joj nije nepoznata jer je sa Zadrankama izborila plasman u Premijer ligu, ali potom u njoj nije zaigrala i sada će se po prvi put okušati u našem najjačem rangu. Uz nju, doveli smo i Mariju Vrdoljak, 19-godišnjakinju iz Livna. Ona je visoka 186 cm, igra na pozicijama tri i četiri, a prošle sezone branila je boje Splita.

Đukić će opet u kadru imati i svoju kćerku Ivanu Pešut, koja je nakon »brzinski« odrađenog porođajnog dopusta stigla odigrati i posljednje kolo prošle sezone, a u ovoj će igrati samo domaće utakmice.

- Zadovoljan sam ekipom koju smo složili. Dobro smo pokriveni, kako brojčano, tako i pozicijski, što ne znači da nećemo znati reagirati ako se na tržištu pojavi neka igračica koja bi nam se pokazala zanimljivom. No, za sada krećemo s ovime što imamo - zaključio je Đukić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter