Nezaboravno sportsko iskustvo

FOTOGALERIJA / Mališani sudjelovali na košarkaškom kampu u Pazinu

| Autor: Vanesa Begić


Početkom ljeta 66 mladih pazinskih košarkašica i košarkaša u dobi od šest do devet godina okupiralo je školsku gradsku dvoranu i tako tjedan dana od 8 do 15 sati. Ove godine je to bilo uz potporu Udruge dani Krešimira Ćosića, predsjednice Ane Ćosić Pajurin, kćerke pokojnog Kreša i bivše košarkašice.

Ona je u stilu svoga pokojnog oca Kreše pokrenula za djecu besplatne košarkaške kampove koje tri godine zaredom dosljedno provodi jedino Košarkaški klub Pazin. Potporu su dali i Hrvatski olimpijski odbor, Valamar, Osnovna škola Vladimir Nazor, Pazinsport i Grad Pazin.

Usvojili su niz elemenata košarkaške igre, pričali o košarci, Krešinom putu od prvih dana u Zadru do igara na sveučilištu u SAD, povratka u Zadar i statusa najboljeg europskog igrača, do odbijanja ponuda ulaska u NBA, svih mogućih trofeja koje je osvojio, njegovom vizionarskom trenerskom i izborničkom radu u reprezentaciji.

Bio je tu i telefonski razgovor s još uvijek vitalnom zadarskom legendom Josipom Pinom Đerđom koji je bio kapetan kada je Krešo ulazio u prvu ekipu Zadra. Pričao im je Đerđa o Kreši kao talentiranom mladom talentiranom igraču koga je odmah prepoznao i o deset od 17 asistencija usmjeravao Kreši s kojim je u Zadar donio niz trofeja.

Voditelj kampa bio je trener pazinske ekipe vrtićke dobi, ali seniora Damir Ćus. U skladu s drugim obvezama pomogli su Dario Lukšić, te treneri Leon Lukšić i Luka Zajc uz odlične demonstratore Lina, Alexa i Juraja. Posebno treba istaknuti gosta - trenera iz Nizozemske, iskusnog Nikolu Radića.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter