petodnevno druženje

Održan treći kamp "Krešimir Ćosić": 66 košarkaša i košarkašica usvojilo elemente igre i učilo o legendi

| Autor: Glas Istre
(Foto Select public relations)

(Foto Select public relations)


Od 24. do 29. lipnja, 66 košarkašica i košarkaša Pazina od 6 do 9 godina uspješno je završilo petodnevni kamp Krešimir Ćosić. 

"Naš je cilj animirati djecu da se bave sportom, da zavole košarku ali i da od nje nešto nauče. Timski sportovi nude mnogo toga dobrog za djecu, od učenja zajedništvu, razvijanja prijateljstva i discipline do jačanja tjelesnog i mentalnog zdravlja što je jako važno u razvoju djeteta.

Budućnost je na našoj djeci, a na nama je da im budemo podrška, usmjerimo ih na pravi put, usadimo prave vrijednosti i damo snagu i sigurnost. To je jedini način da nam sutra svima bude bolje", rekla je Ana Ćosić Pajurin, predsjednica Udruge.

Polaznici su i ove godine usvojili niz elemenata košarkaške igre, pričali o košarci, Krešinom putu od prvih dana u Zadru, do igara na Sveučilištu u USA, povratka u Zadar i statusa najboljeg europskog igrača, ali i odbijanja ponuda ulaska u NBA, svih mogućih trofeja koje je osvojio, njegovom vizionarskom trenerskom i izborničkom radu u reprezentaciji, odgovornom radu u Veleposlanstvu u SAD-u i važnoj ulozi u priznavanju Republike Hrvatske te preranoj smrti.

Savladali su radnu knjižicu "I ja sam Krešo". Poruke su usvojene kroz pet radionica; I ja ne odustajem, I ja sam probao nešto novo, I ja volim svoj dom, I ja dijelim, I ja želim biti obrazovan. Osim navedene knjižice obradili su i raspravljali o slikovnici Legenda o Kreši, autora Spasovića posvećenoj legendarnom Kreši.

Posebni gosti bili su Pino Gjergja, Željko Jerkov i Nikola Radić. Stručno vodstvo uključilo je članove KK Pazina koji su proveli cijeli program kampa pod vodstvom Damira Ćusa.

"Čast mi je da KK Pazin sudjeluje i ove godine u kampu. Mi smo od prve godine sudionici i nama je bitan taj kontinuitet. Ovo jako puno znači za našu sredinu a uvijek nam je zadovoljstvo ponavljati Krešine poruke mladim naraštajima i ako upiju samo 5% onoga što prenosimo, napravili smo puno.

Veliko hvala predsjednici Udruge, Ani, nasljednici Krešinog stava o košarci, mladima i životu koja kroz rad Udruge vjerno prenosi njegovu viziju i misiju. To jako puno znači nama košarkaškim entuzijastima, imamo osjećaj da nismo sami u našem naumu da vratimo košarku na razinu na kojoj zavrjeđuje biti", istaknuo je Damir Ćus.

Završnim 'bonus' danom u subotu 29. lipnja, polaznici Krešinog kampa i košarkaši KK Pazin predstavili su roditeljima svoje vještine na revijalnim utakmicama. Po završetku podijeljene su diplome svim polaznicima.

"Jedna hvale vrijedna inicijativa. Kada ti dijete svakodnevno dolazi umorno a sretno kući, ujutro veselo opet ustaje za novi dan kampa, onda znaš da uživa tamo. Hvala Udruzi Dani Krešimira Ćosića i KK Pazin na trudu i organizaciji", zaključila je majka djeteta iz kampa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter