MOZAIK KNJIGA

Tri nova naslova: Svjetskih bestseleri pred hrvatskom publikom

Riječ je o romanima "Zabava" Elizabeth Day, "Lord kojem sam pisala" Elizabeth Boyle i "S druge strane ulice" Lesley Pearse

| Autor: Priredila Vanesa BEGIĆ
"Lord kojem sam pisala"/"S druge strane ulice"/"Zabava"

"Lord kojem sam pisala"/"S druge strane ulice"/"Zabava"


Nedavno je izdavačka kuća Mozaik knjiga objavila tri nova naslova, djela s prvih mjesta svjetskih bestseler lista. Riječ je o romanima "Zabava" Elizabeth Day, "Lord kojem sam pisala" Elizabeth Boyle i "S druge strane ulice" Lesley Pearse.

Elizabeth Day britanska je novinarka i spisateljica koja je za svoj književni rad primila brojna priznanja. "Zabava" je njezin četvrti roman i prvi objavljen na hrvatskom jeziku. U "Zabavi" autorica problematizira važnosti klase i elitizma unutar britanskog društva kroz motiv zabave. Na mračan i satiričan način, autorica opisuje vrtoglav uspon bogatih britanskih nasilnika sve do najviših funkcija u društvu.

Renomirani britanski književni klub Richard and Judy oduševio se romanom uz preporuku da se ovaj krimić mora naći na policama svih ljubitelja ovog žanra, ističu iz Mozaik knjige. Prijevod na hrvatski potpisuje Petra Mrduljaš.

Elizabeth Boyle autorica je tridesetak povijesno-ljubavnih romana, bestselera New York Timesa i Sunday Timesa. Prije nego što je postala uspješna spisateljica, Boyle se bavila pravnim poslovima u Microsoftu. "Lord kojem sam pisala" drugi je roman u serijalu "Ljubavne rime" kojim se ta autorica predstavlja hrvatskoj publici. "Kada se javila na oglas u novinama Daphne Dale nije ni sanjala da će pronaći pravu ljubav. Sada ima priliku upoznati svog nepoznatog prosca, ali to znači otputovati na Tabithino vjenčanje i to u gnijezdo zakletih obiteljskih neprijatelja", najava je koja nudi zabavu uz čitanje".

"S druge strane ulice" prvi je roman preveden na hrvatski svjetski poznate autorice bestsellera, britanske spisateljice Lesley Pearse. Prijevod potpisuje Dado Ćorkalo.

"Godina je 1964. Dvadesetogodišnja Katy Speed fascinirana je glamuroznom Glorijom i bivanjima u njezinoj kući s druge strane ulice. Tko su sve te misteriozne žene koje u crnom automobilu dolaze i odlaze odande? Kada jedne kobne noći Glorijina kuća izgori do temelja i u pepelu se pokažu dva tijela, Katty je van sebe što je upravo njezin otac uhićen i optužen za ubojstva…", piše u najavi romana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter