PULA

RADOVI NA BUSOLERU: Od sutra do 24. prosinca obilazno prema Šišanu i Škatarima i okolnim naseljima

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Snimila Mirjana Vermezović Ivanović

Snimila Mirjana Vermezović Ivanović


Nakon završetka turističke sezone, u utorak se nastavlja rekonstrukcija Šišanske ceste. Iz Grada najavljuju da će se uvesti privremena regulacija prometa na dijelu Šišanske ceste od izlaza iz naselja Busoler do novoizgrađene upojne građevine, u dužini od oko 270 metara, i to sve do 24. prosinca.

Ilustracija

Navedena dionica će se zatvoriti za sav promet osim za vozila gradilišta. Obilazni pravac osiguran je preko Medulinske ceste za smjer Šišan - Pula i obrnuto.

Obilazni pravac za naselje Škatari je preko Puta od Fortice na kojem se privremeno postavljaju znakovi za autobusno stajalište za potrebe javnog gradskog prijevoza, obavještavaju iz Grada.

Pulapromet od utorka uvodi preregulaciju linija iz naselja Jadreški i Medulina na način da će se sve linije koje prometuju iz Jadreška prema Valkanama i iz Valkana prema Jadreškima voziti do Busolera i kod stajališta Busoler 2 okrenuti te se vratiti na zaobilaznicu i potom Medulinskom cestom i Putem od Fortica voziti do Jadreška. Nakon kretanja iz naselja Jadreški u 7,20 autobus neće voziti prema Busoleru, već će linija 6a – Busoler-Autobusni kolodvor kretati u 7,35 sa stajališta Busoler 2.

Autobusi prema Medulinu i iz Medulina prometovat će zaobilaznicom (Cesta Prekomorskih brigada), Medulinskom cestom i Ulicom Put od Fortice.

Nakon što je u prvoj polovici svibnja ove godine pulska tvrtka Cesta počela rekonstruirati dio Šišanske ceste, radovi su 18. lipnja privremeno obustavljeni radi sprečavanja buke u jeku turističke sezone.

Budući da je sezona završila, a izgrađeni su potporni zid i upojna građevina za oborinske vode, nastavlja se sljedeća faza koja obuhvaća rekonstrukciju kolničke konstrukcije te oborinske odvodnje, izgradnju nogostupa i javne rasvjete.

Iz Grada podsjećaju da je za rekonstrukciju dijela Šišanske ceste, nakon provedenog postupka javne nabave, s društvom Cesta sklopljen okvirni sporazum težak 8,9 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 11,17 milijuna s porezom.

Cjelokupan projekt obuhvaća rekonstrukciju postojećeg kolnika na dionici Šišanske ceste u dužini od 670 metara (od čega se u ovoj fazi rekonstruira prvih 270 metara), i to od priključka na postojeći nogostup u naselju Busoler do naselja Škatari. Izgradit će se dva autobusna stajališta, jednostrani nogostup, oborinska odvodnja i javna rasvjeta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter