TRBUH GRADA

Poreč želi obnoviti gradsku tržnicu i privući više prodavača i kupaca. Predstavljen idejni projekt

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Poreč)

(Foto Grad Poreč)


Usluga Poreč organizirala je danas radni sastanak na temu obnove gradske tržnice u Poreču i njene sveukupne revitalizacije. Uz direktora Usluge Luku Maleša i suradnike iz Radne jedinice komercijalne djelatnosti prevođene Ivanom Legovićem, na sastanku su sudjelovali gradonačelnik Loris Peršurić s gradskim pročelnicima Marinom Poropatom, zaduženim za komunalni sustav, Damir Hrvatinom zaduženom za prostorno planiranje te Natašom Simonelli koja je zadužena za prostorno uređenje i gradnju, a kratku prezentaciju o idejnom rješenju održao je arhitekt Alan Kostrenčić. Uz njegov arhitektonski ured, za idejna rješenja vezano za dizajnerska rješenje te stvaranje vizualnog identiteta buduće tržnice angažiran je lokalni Studio Sonda.

Idejni projekt (Foto Grad Poreč)Idejni projekt (Foto Grad Poreč)

Gradska tržnica osamdesetih je godina prošlog stoljeća otvorila svoja vrata na današnjoj lokaciji, te se sastoji od zatvorenog i otvorenog dijela, kao i ribarnice koja je ove godine u potpunosti obnovljena europskim novcima.

Kako bi se dodatno valorizirao rad 43 prodavača na gradskoj tržnici, od kojih njih 28 prodaje vlastite proizvode koje uzgajaju na obiteljskim gospodarskim imanjima, a dva prodavača iz ribarnice prodaju ribu iz vlastitog ulova, te prisutnih obrtnika, koji svi zajedno čine život jedne tržnice, Grad Poreč i Usluga Poreč žele obnoviti Gradsku tržnicu te ponuditi dodatne sadržaje, kako bi ova, već sada posjećena gradska lokacija, privukla dodatne goste.

(Foto Grad Poreč)(Foto Grad Poreč)

Tijekom rasprave o idejnom rješenju, koje je tek prvi prijedlog te će se dodatno mijenjati, istaknuto je da se korisnicima i prodavačima želi osigurati ugodan prostor, koji će zadržati dušu svima nam poznate tržnice, a da se pritom izlagači imaju jednake uvjete i mogućnosti predstavljanja svojih proizvoda, kao i prostor za dodatne sadržaje koji bi tržnicu učinili atraktivnijom za posjetitelje, s posebnim naglaskom na domaće poljoprivredne proizvode te poznatu istarsku gastronomiju.

Prikupljene komentare će arhitekti i dizajneri uzeti u obzir, te ih uvrstiti u novi prijedlog idejnog rješenja, koje će se potom prezentirati i zainteresiranoj javnosti. Gotov projekt kandidirat će se na dostupne natječaje europskih ili nacionalnih fondova, kako bi se ostvarilo sufinanciranje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter