ZANIMLJIV PROGRAM

I Poreču se obilježava Tjedan psihologije

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Poreč (Grad Poreč)

Poreč (Grad Poreč)


I u Poreču se obilježava Tjedan psihologije pod okriljem Hrvatskog psihološkog društva. Tim povodom porečki psiholozi i ove godine su osmislili zanimljiv program za sugrađane. Moderno vrijeme nameće brojne izazove što psihologiju i psihologe vodi u mnoge obitelji, poslovna okruženja, u međuljudske odnose, upravljanje krizama i druga područja života i rada. Program se bavi emocijama, prevladavanjem stresa, subjektivnom dobi, partnerskom podrškom, strepnjama roditelja i maturanata u pripremi za državnu maturu, socio-emocionalnim vještinama učenika osnovnih škola i drugim zanimljivim temama.

Jučer je Emina Nezirević održala radionicu "Kreativno otpuštanje stresa" putem platforme Zoom, a danas u 13 sati na Radio Centru gostuje Nataša Basanić Čuš koja će govoriti o mentalnom zdravlju u krizama. Sutra u 13 sati na istom radiju gostuje Adela Hinić s temom "Uloga privrženosti u partnerskim odnosima", a pola sata kasnije Antonija Mijatović će putem platforme Zoom izlagati temu "Mindfulness" nastavnicima TUŠ Antona Štifanića, a Petra Andrić nastavnicima SŠ Mate Balote temu "Stres i suočavanje sa stresom na radnom mjestu". U četvrtak u 13 sati Emina Nezirević na Radio Centru govorit će na temu "Priča o emocijama", dok će u 17 sati putem platforme Zoom Petra Andrić i Sandra Milotti Ašpan za roditelje učenika IV. razreda SŠ Mate Balote govoriti na temu "Državna matura – podrška maturantima u ovom izazovnom". U subotu u 13 sati na Radio Centru Maja Jugovac će govoriti na temu "Subjektivna dob: Godine prolaze, a mi?", a na web stranici Zdravog grada Poreča izložit će se istraživanje Maje Jugovac i Gordane Vorkapić Jugovac "Subjektivna dob u vrijeme pandemije".

Tijekom tjedna porečki će psiholozi "mjeriti emocionalnu temperaturu" učenicima porečkih škola i građanima, Goran Poropat će provesti radionice "Razvoj socijalno-emocionalnih kompetencija" nad učenicima II.-VIII. Razreda TOŠ Bernardo Parentin, Petra Andrić i Antonija Mijatović provesti će istraživanje rizičnih ponašanja učenika srednjih škola Poreštine nad učenicima SŠ Mate Balote i TUŠ Antona Štifanića, a Petra Andrić održati izlaganje za maturante SŠ Mate Balote na temu "Državna matura i ispitna anksioznost".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter