LABIN

Donacija Područnoj vatrogasnoj zajednici: STIGLO DEVET NOVIH VOZILA ZA BOLJU, BRŽU I EFIKASNIJU OPERATIVNOST

U Labin su stigla dva mala šumska vozila, četiri vozila Pickup s modulom te jedno kombi vozilo i jedno terensko vozilo za zapovjednika. Ukupna vrijednost vozila iznosi 6,3 milijuna kuna

| Autor: Branko BIOČIĆ
Nova vatrogasna vozila

Nova vatrogasna vozila


Područna vatrogasna zajednica Labin dobila je devet od ukupno 94 vatrogasna vozila nabavljena za cijelu Hrvatsku u okviru projekta "Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH" koji je započet još 2018. godine. Radi se o projektu koji je realiziran u sklopu Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Cilj projekta je povećanje spremnosti, funkcionalnosti i kapaciteta vatrogasnog sustava u Republici Hrvatskoj.

Veća operativnost

U Labin su tako stigla dva mala šumska vozila, četiri vozila Pickup s modulom te jedno kombi vozilo i jedno terensko vozilo za zapovjednika. Ukupna vrijednost vozila iznosi 6.343.750 kuna s PDV-om.

- Možemo slobodno reći da je ovo povijesni trenutak za vatrogastvo na području Labinštine, rekao je Donald Blašković, predsjednik Područne vatrogasne zajednice Labin prilikom primopredaje vozila te se tom prigodom zahvalio svima koji su bili uključeni u projekt. - Želim se zahvaliti gradonačelniku Labina Valteru Glavičiću, načelnici Općine Raša Gloriji Paliska, načelnici Općine Sv. Nedjelja Ireni Franković te načelnicima Općine Kršan i Pićan Romanu Cariću i Deanu Močiniću. Također, želim se zahvaliti dosadašnjim zapovjednicima Darku Vitasoviću i Ediju Paliska te našem dosadašnjem predsjedniku Područne vatrogasne zajednice Labin Mirku Radoviću kojem ovom prilikom želim što brži oporavak i da što prije dođe kući, poručio je Blašković.

U prigodnom obraćanju istaknuo je kako su realizacijom ovog projekta pokazali, svi zajedno, veliku brigu za labinsko vatrogastvo te da su nabavom navedenih vozila ojačali operativnost vatrogasaca koji su uvijek spremni intervenirati i pomoći ugroženim građanima.

Zahvalnice vatrogascima

Blašković je dodao je da će vozila pridonijeti boljoj, bržoj i efikasnijoj operativnosti vatrogasaca Labinštine u zaštiti života i imovine građana.

Tom prilikom zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika Klaudio Karlović dodijelio je i zahvalnice labinskim vatrogascima koji su pomagali prilikom potresa u Petrinji i okolici.

Nagrađeni vatrogasci za pomoć u potresu na Baniji

Labinski gradonačelnik Valter Glavičić u ime jedinica lokalne samouprave Labinštine zahvalio je svima koji su sudjelovali u ovom projektu istaknuvši kako su pokazali zajedništvo i solidarnost. Zahvalio je svim vatrogascima i Vatrogasnoj zajednici Istarske županije.

- Drago mi je da imamo ovakve ljude na koje se možemo osloniti kada je to potrebno kao što je to bilo prilikom potresa na Baniji. Naša vatrogasna zajednica pokazala je spremnost, a s ovim novim vozilima još će brže i efikasnije djelovati u zahtjevnim situacijama i kada to bude bilo potrebno, rekao je između ostaloga Glavičić čestitajući i novom zapovjedniku JVP-a Labin Saši Stepančiću na imenovanju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini