prvi čovjek medulina predao ključeve

Pustonačelnik obećao sklad, godišnje odmore i ispunjavanje svih želja

Ove godine se maškare održavaju u Medulinu, Premanturi, Banjolama, Vinkuranu i Pješčanoj Uvali, a prvi započinju Premanturci s "Dječjim premanturskim maškaricama" koje već ove subote 11. veljače otvaraju sezonu maškara

| Autor: Glas Istre
Preuzimanje ključeva u Medulinu

Preuzimanje ključeva u Medulinu


Počelo je najveselije godišnje doba u Općini Medulin. Medulinske i premanturske maškare kao i banjolske krabulje posjetile su načelnika Općine Medulin u povodu primopredaje ključeva. Načelnik Ivan Kirac predao je ključeve novom pustonačelniku Simeonu Ukotiću koji je obećao sklad, godišnje odmore i ispunjavanje svih želja, a načelnika Ivana Kirca poslao je na godišnji odmor do 21. veljače, pusni utorak, kada je zadnji dan njihove vlasti.

Veselje u svim naseljima

Vladavina maškara obuhvaća period zabave, maškaranih povorki, večernjih zabavi, čitanje šentence, paljenje Pusta i mnogo smijeha i veselja u gotovo svim naseljima općine. Mjesni odbori, udruge i mještani organizirali su se i uz financijsku podršku Općine Medulin osmislili bogat program u kojemu će svatko moći pronaći ponešto za sebe.

Ove godine se maškare održavaju u Medulinu, Premanturi, Banjolama, Vinkuranu i Pješčanoj Uvali, a prvi započinju Premanturci s "Dječjim premanturskim maškaricama" koje već ove subote 11. veljače otvaraju sezonu maškara. Prema programu, u 13.30 sati predviđeno je okupljanje malih maškarica u Premanturi na Placi i kretanje u mini povorku. Od 14.15 sati počinje program za djecu na Placi uz animaciju udruge Puppeta, dječji face painting, izradu dječjeg Pusta, igre bez granica i maškarani disco. Program završava u 16.30 sati.

Vinkuranski maskenbal na redu je 17. veljače kada će se u Društvenom domu u Vinkuranu održati zabavni program za male i velike mještane naselja Vinkuran, Vintijan i Valbonaša. Prema programu u 17 sati bit će nastup skupine "Ježići" iz DV-a Medulin, područni odjel Vinkuran: RIO-Koreografija i Dječji zbor Perlice koji će izvesti pjesmu Maškare. Od 18 sati počinju animacija i zabava uz animatore udruge Puppeta u dvosatnom programu koji uključuje dječji disco, kreativni kutak i izradu Pusta o čijoj će sudbini odlučiti sami mališani. Od 18 do 20 sati održat će se zabava za mještane uz zakusku i glazbenu pratnju Matea Radolovića na harmonici.

Dvodnevna zabava za kraj

Subota, 18. veljače, rezervirana je za maškarane povorke u Premanturi i Pješčanoj Uvali, te Banjolske krabulje u Banjolama. Banjolske krabulje organiziraju okupljanje u 9.30 sati u Indijama i početak cjelodnevne povorke uz glazbenu pratnju Škico acoustic banda. U 12 sati je pauza za marendu u Društvenom domu Banjole i nastavak povorke po naselju, a u 19 sati čitanje šentence i paljenje Pusta kod Društvenog doma u Banjolama, dok od 20 sati počinje zabava u Društvenom domu uz Duo Insieme.

Isti dan, ali s početkom u 11.30 sati okupljat će se na Placi i Premanturske maškare odakle kreže i povorka po selu. Povratak na Placu i zakuska planirani su za 18 sati, a u 19 čitanje šentence i paljenje Pusta. Od 20 sati kreće "Daniel Vale live" na Placi u Premanturi.

Male maškare Pješčane Uvale održat će se također 18. veljače. U 11 sati kreće dječja maskirana povorka od igrališta do Društvenog doma, a u 11.15 sati dvosatni program dječje animacije udruge Puppeta (disko pod maskama, oslikavanje lica, igre bez granica, kreativni kutak).

Medulinci već tradicionalno zatvaraju sezonu maškara u općini Medulin uz veliku dvodnevnu zabavu za sve generacije.

Male maškare u Medulinu održat će se 17. veljače. U 15.30 sati maškarana povorka kreće po medulinskoj rivi uz predstavljanje grupnih maski u šatoru kraj malina, sve praćeno bogatim animacijskim programom Zemlje zabave (sudjeluju DV Medulin, DV Sunčica i niži razredi OŠ Medulin).

One "prave" Medulinske maškare održat će se 21. veljače. U 10 sati je okupljanje i kretanje maškarane povorke kod Velike crkve u Medulinu, a u 19 sati čitanje šentence i spaljivanje Pusta na Placi. Od 21 sati kreće zabava u šatoru kod Malina na vitar uz Night express band i bogate nagrade za najbolje maske te DJ-a od ponoći do tri sata ujutro. (GI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter