ZAGREB

Zagrebačkom KBC-u na Rebru 'dm' donirao dezinfekcijska sredstva od 594.000 kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kliničkom bolničkom centru Zagreb u utorak je iz dm-a uručena donacija od 10.000 litara dezinfekcijskog sredstva Aresept vrijedna 594.000 kuna kako bi se pomogla smanjiti izloženost djelatnika i pacijenata infekcijama i virusima u bolničkom okruženju.

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić rekao je kako je u zdravstvenim ustanovama poput KBC-a Zagreb, u kojem je zaposleno više od 6.000 ljudi te u kojem se godišnje obavi više od 1,5 milijuna zdravstvenih usluga, pojačano korištenje zaštitne higijenske opreme nužno kako bi se maksimalno smanjila opasnost od zaraze, pogotovo u uvjetima rada otežanim pandemijom koronavirusa.

Zahvalio je tvrtki 'dm' što je pokazala razumijevanje za takve potrebe i ovom donacijom omogućila sigurnije obavljanje svakodnevnog posla i očuvanje zdravlja građana. "U ime zaposlenika i pacijenata Kliničkog bolničkog centra Zagreb, zahvaljujem dm-u na donaciji“, rekao je Ćorušić.

Klinički bolnički centar Zagreb najveća je i, po broju i raznolikosti zdravstvenih usluga, jedinstvena zdravstvena ustanova u Hrvatskoj, obuhvaća 30 klinika i kliničkih zavoda i ima status središnje nacionalne bolnice.

"Od početka pandemije koronavirusa zdravstveni djelatnici neumorno rade da bi zaštitili zdravlje i sačuvali živote građana. Donacijom dezinfekcijskih sredstava, 'dm' im želi pokazati zahvalnost za rad u teškim uvjetima te doprinijeti zaštiti zdravlja djelatnika i pacijenata najveće zdravstvene ustanove u Hrvatskoj“, istaknula je područna menadžerica u 'dm'-u Dijana Petanjek.

Tijekom prošle godine 'dm' je također podržavao rad zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter