BJELOVAR

Za izgradnju bjelovarske sortirnice otpada 37 milijuna bespovratnih kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja odobrilo je sufinanciranje izgradnje sortirnice otpada Gradu Bjelovaru na lokalnom odlagalištu otpada Doline, a ukupna vrijednost projekta je 43 milijuna kuna, rekao je u ponedjeljak bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Od ukupne vrijednost projekta od 43 milijuna kuna, čak 37 milijuna kuna je bespovratno, izvijestio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Bjelovara Hrebak, ocijenivši kako to govori da je projekt kvalitetno pripremljen.

„Pred odobrenjem je i projekt izgradnje kompostane od 14 milijuna kuna, a nakon izgradnje sortirnice i kompostane imat ćemo zaokruženu priču o učinkovitom gospodarenju otpadom i imati jedan od najboljih sustava za gospodarenje otpadom u Hrvatskoj”, istaknuo je.

Hrebak kaže da su u projekt izgradnje sortirnice uključeni i Grad Daruvar te nekoliko općina s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Predsjednik Uprave bjelovarske komunalne tvrtke Komunalac, Ivan Ivančić, rekao je da je ta tvrtka tijekom zadnje četiri godine uložila 25 milijuna kuna u kamione, reciklažna dvorišta, nove posude za otpad, zelene otoke i sustav obračuna putem čipiranja posuda za otpad. Na taj je način, dodao je, ispunila sve uvjete koje propisuju Europa.

Slijedi raspisivanje javnog natječaja za odabir najpovoljnijeg izvođača radova na budućoj sortirnici, a ako ne bude žalbi, prvi radovi očekuju se najesen.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter