DOSADAŠNJI POMOĆNIK

Vili Beroš novi ministar zdravstva. NJEGOVA IMOVINSKA KARTICA TAKOĐER JE ZANIMLJIVA

| Autor: Portal Glas Istre

Vili Beroš, dosadašnji pomoćnik Milana Kujundžića, koji je prije dolaska u Ministarstvo bio pročelnik Zavoda za endokranijalnu neurokirurgiju u KBC-u Sestre milosrdnice - novi je ministar zdravstva.


"Znam da smo ograničeni financijskim poteškoćama i da je malo vremena do kraja mandata, no bez obzira na to pristupit ću ozbiljno svim problemima - rješavanju ljudskih potencijala u zdravstvu i lista čekanja, te uspostavi hitne helikopterske službe kako bi se zdravstveni sustav osuvremenio, a pacijenti dobili bolju uslugu koju zaslužuju", istaknuo je Beroš.

Među prvim potezima bit će mu, kaže, razgovori s Hrvatskom liječničkom komorom, Hrvatskim liječničkim sindikatom, Hrvatskim liječničkim zborom i Hrvatskom komorom medicinskih sestara o pitanjima vezanim uz status i unapređenje struke, među kojima je i rješavanje pitanja liječničkih tužbi zbog neplaćenih prekovremenih sati. 

S obzirom na razloge smjene Kujundžića, pažnja javnosti odmah se usmjerila na Berošovu imovinsku karticu.

U njoj Beroš i supruga imaju dva kredita od ukupno 125.500 eura.

Supruga radi u dječjem vrtiću i ima neto plaću 6.184 kune.

U Zagrebu imaju dvije nekretnine, jednu od 140 kvadrata u Rudešu i drugu od 50 kvadrata u Vrapču. Imaju i voćnjak od 1.692 kvadrata u Laduču. Beroš je i suvlasnik (s trećim osobama) stana od 75 kvadrata i kuće s okućnicom od 135 kvadrata u Jelsi na Hvaru, što je stekao nasljedstvom.


Supruga ima Audi A3 iz 2011. godine, a on Jeep iz 2008. godine. Suvlasnik je glisera, procijenjenog na 70.000 kuna. U imovinskoj kartici naveo je i da posjeduje sat Breitling, a vrijednost pokretnine u trenutku podnošenja izvješća bila je 35.000 kuna.

S obitelji ima i štednju od 25.000 eura.

Vili Beroš kaže da je sve projekte uz Kujundžića vodio upravo on.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter