BIVŠI DIREKTOR JANAFA

Uskok smatra da je Dragan Kovačević mitom i korupcijom nabavljao čak i aute za svoju djecu. Još se i ljutio što kći želi Alfu, a ne Mercedes

| Autor: Glas Istre
Drugo uhićenje Dragana Kovačevića (D. TADIĆ/CROPIX)

Drugo uhićenje Dragana Kovačevića (D. TADIĆ/CROPIX)


Prema tvrdnjama istražitelja, Dragan Kovačević, bivši direktor državnog Janafa, nabavio je čak i automobile za svoju djecu putem mita.

Naime, u ovom novom slučaju Kovačevićeva uhićenja u prvom planu je njegov odnos s poduzetnikom Ivanom Širićem, za kojeg USKOK smatra da je dobio poslove s Janafom vrijedne 30 milijuna kuna, ali se svojski i odužio. 

Pa je tako Kovačevićeva kći dobila Alfu Romeo Giuliettu, sin Lexus u najam, a tata Dragan stanove u zagrebačkom Ban Centru i splitskom Žnjanu, piše Jutarnji list.  

Istražitelji su, naime, uočili u imovini Dragana Kovačevića Alfu koju je, utvrdili su, platio Širić. Također su utvrdili razgovor u kojem kći javlja ocu o automobilu koji želi, na što joj je on rekao da sama odluči koji će joj automobil kupiti. "Tata, ja sam odabrala", zabilježili su istražitelji. Kasnije je Kovačević pitao čak i zašto Alfa, kad može kupiti Mercedes, a ona je rekla da ne želi Mercedes.

Kovačevićev sin je pak koristio luksuzni Lexus NX300h čiji je najam plaćao Širićev Cefis. Tijekom pet godina platili su više od 150.000 kuna najma. Podaci iz Kovačevićevih mobitela pokazuju da je upravo on pregovarao s osobama iz Toyota centra Zagreb oko tog vozila. Cijena Giuliette bila je 190.000 kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter