VOĆIN

Unatoč pandemiji prošla godina rekordna po posjetima Parku prirode Papuk

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U prošloj godini Park prirode Papuk posjetilo je 64.290 ljudi, što je porast od 40 posto u odnosu na 2020. i 18 posto u odnosu na rekordnu 2019. godinu, izvijestili su u srijedu iz te javne ustanove.

"Godina koja je na globalnoj razini bila u znaku pandemije, ovdje će ostati zapamćena kao najuspješnija", izjavio je ravnatelj Alen Jurenac.

Naglasio je da je Park prirode Papuk od turističkog potencijala prerastao u nezaobilaznu kontinentalnu destinaciju, ističući kako ovim uspješnim rezultatima treba pridodati i otvorenje Geo info centra u Voćinu kojim je obilježen kraj projekta Geo priče UNESCO geoparka.

Interaktivni multimedijalni Geo info centar u Voćinu otvoren je sredinom prosinca. Prostire se na 800 četvornih metara, a zamišljen je kao mjesto putovanja kroz cijelu prošlost planeta Zemlje, početna točka za upoznavanje posjetitelja s karakteristikama Geoparka Papuk i sustavom zaštite prirode.

"Park prirode Papuk već neko vrijeme uživa status najposjećenijeg slavonskog odredišta, pa osjećamo odgovornost da to i ove godine opravdamo. Dva moderna prosvjetiteljska centra, adrenalinski park, kamp odmorište, kilometri pješačkih i biciklističkih staza uz 1200 vrsta biljaka, što je četvrtina cjelokupne hrvatske flore, obećavaju nezaboravno iskustvo za cijelu obitelj", poručio je Jurenac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom