NOVE MJERE 

OD PONOĆI KREĆE ZABRANA PUTOVANJA: Odbijen skoro svaki drugi zahtjev za propusnicu. Kreativni ljudi izmišljaju hotelske račune od 10 eura

| Autor: Glas Istre
Ipsilon - Ilustracija

Ipsilon - Ilustracija


Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova i šef civilne zaštite, rekao je danas da je u proljeće izdano milijun i pol propusnica, ali sada će ih biti mnogo teže dobiti.

Naglasio je da je za sada primljeno 54.000 zahtjeva za propusnice od čega je obrađeno 60 posto i od njih osobreno 60 posto, dok je 40 posto odbijeno. 


Objasnio je da građani koji su uplatili doček Nove godine u hotelima ili privatnom smještaju u nekoj drugoj županiji mogu dobiti propusnicu. 

- Te zahtjeve restriktivno pregledavamo, moraju biti dobro dokumentirani. Ako govorimo o hotelskom smještaju, treba priložiti potvrdu o plaćenom smještaju. No, ako postoji sumnja u fiktivni račun, on se dodatno provjerava. Kad netko navede da je platio sobu za 10 eura, to nije cijena adekvatna tržištu, vjerojatno je fiktivan račun, objasnio je Trut.

Objasnio je i da za potencijalne prevarante nema kazni, već im je najveća kazna što neće moći putovati kako su zamislili.

- U ovom segmentu nismo razmišljali o kaznama. Ako netko pokuša izaći iz svog mjesta prebivališta, policija će ga vratiti, rekao je Trut.

Podsjetio je da se zahtjev za e-propusnice podnosi preko sustava e-građani. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter