NOĆNA BORBA

POŽAR KOD TROGIRA BIO SE PRIBLIŽIO MAGISTRALI I KUĆAMA

| Autor: Glas Istre, Hina
Požar kod Trogira

Požar kod Trogira


Vatrogasci su cijelu noć gasili požar koji je u ponedjeljak buknuo u Segetu Gornjem kod Trogira. Do ponoći je izgorjelo oko 550 hektara pretežito niskog raslinja i nešto borove šume, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog središta u Splitu.

Požar je i dalje aktivan, ali stanje je srećom povoljno. Najgore je bilo kad se požar u jednom trenutku približio Jadranskoj magistrali i kućama, ali one realno nisu bile ugrožene te nije bilo potrebe za evakuacijom. 

Požar kod Trogira
Od jutra požar gase i kanaderi. Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranjobići će danas u 10.30 sati protupožarne snage.

Na zahtjev vatrogasaca od oko 00.30 sati za sav promet je zatvorena Jadranska magistrala od BP Perić do skretanja za rotor prema Čiovskom mostu, potom trogirska obilaznica, a promet se preusmjerava kroz Trogir.

Kasnije je promet djelomično normaliziran. Prema posljednjim izvještajima, požar gase 124 vatrogasca i 25 vojnika s 34 vozila, a tu su i dva kanadera.  

Danas oko 10 sati javljeno je da je situacija sada već puno bolja, više nema otvorenog plamena, a vatrogasci na terenu saniraju požarište.

Požar kod Trogira

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter