prije 29 godina

Tužna obljetnica: Na današnji dan 1993. godine poginuo je DRAŽEN PETROVIĆ

| Autor: Glas Istre
Dražen Petrović (Arhiva)

Dražen Petrović (Arhiva)


Na današnji dan prije 29 godina Hrvatska i svijet zavijeni su u crno. Tog 7. lipnja 1993. godine poginuo je Dražen Petrović u teškoj prometnoj nesreći o kojoj i danas s nevjericom priča cijeli sportski svijet, prenosi Index.hr

U popodnevnim satima po Dražena je na aerodrom u Frankfurt došla njegova djevojka Klara Szalantzy u društvu prijateljice Hilal Edebal. Dražen i ona u vezi su bili tek nekoliko mjeseci. Klara je Dražena trebala odvesti u München, a onda se na autocesti A9 kod gradića Denkendorfa dogodila katastrofa.

Klara se Golfom zabila u Mercedesov tegljač, a navodno je vozila 160 km/h. Petrović je spavao na suvozačevom sjedištu te je pri udaru ispao iz automobila i na mjestu poginuo. Klara je u nesreći zaradila samo ožiljak, a treća suputnica, Hilal Edebal, izgubila je pamćenje i nikada se nije u potpunosti oporavila.

O Klari se godinama nije znalo puno, a o trećoj osobi iz automobila, njenoj prijateljici Hilal, ništa sve do 2011. godine. 

Klara Szalantzy rođena je 1970. godine i bila je njemačka košarkašica i manekenka. Prije nego što je počela vezu s Draženom, bila je njegova velika obožavateljica te je pomoću jedne prijateljice iz Hrvatske pokušala stupiti u kontakt s njim preko menadžera. Došla je na jednu utakmicu te je prema navodima prijatelja ljubav počela odmah. 

Szalantzy nikad nije govorila o vezi s Draženom i tragičnoj prometnoj nesreći. Nekoliko puta je dolazila u Zagreb na Draženov grob te je navodno bila u kontaktu s njegovim bratom. 

Draženova majka Klari nikada nije oprostila brzu vožnju i odbijala je ostati s njom u ikakvom kontaktu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter