KRAPINA

Krapinsko-zagorska županija bez novozaraženih

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Krapinsko-zagorska županija u petak nema novih zaraženih koronavirusom, pa je broj oboljelih osoba u županiji ostao na 70, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. 

 Načelnik Stožera Anđelko Ferek-Jambrek rekao je kako je od 18 briseva testiranjem utvrđeno da su svi negativni na virus.

 "Je li to rezultat našeg apela da se ljudi drže izolacije i propisa, vidjet ćemo u narednom razdoblju. Napravili smo analizu i vidi se da nema naglih skokova“, kazao je Ferek-Jambrek.

 Zaražena je 31 osoba s područja Pregrade, 14 Krapine, osam Huma na Sutli, po četiri s područja  Zaboka i Oroslavja, dvije Donje Stubice te po jedna u Jesenju, Radoboju, Desiniću, Krapinskim Toplicama i Petrovskom. Dvije osobe su iz Zagreba i Opatije.

 Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina kazao je kako se situacija u županiji poboljšala.

 "Trenutno imamo šest pacijenata u 'boksevima' i danas ćemo ih premjestiti na odjele. Jedan od pacijenata skoro je završio na respiratoru, ali stanje mu se poboljšalo i sad je stabilnije“, rekao je Vančina.

 Dodao je da se osjećaju dobro i svi djelatnici bolnice koji su u samoizolaciji, nemaju simptome te će u nedjelju biti testirani i ako se opet potvrdi negativni nalaz u ponedjeljak bi se trebali vratiti na posao,

 Vančina je naveo i kako je u srijedu u Zagreb na testiranje poslano 30 briseva, a od danas je uspostavljena suradnja sa Zavodom za javno zdravstvo Varaždinske županije te je i njima poslan dio briseva.

 Epidemiolog Ivan Lipovac izvijestio je kako za jednu osobu od onih novozaraženih trenutno ne postoji poveznica s prethodno oboljelima, a riječ je o djelatnici Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice.

 "Kolege iz Zavoda za javno zdravstvo jučer su počeli s anketiranjem kontakata i dosad je anketirano više od 30 osoba koje su bile na radnom mjestu s tom djelatnicom, kao i obiteljske kontakte. I dalje smo u fazi anketiranja i traženja“, kazao je Lipovac.

 S obzirom na najavljeno lijepo vrijeme za vikend, građanima je poručio kako su i dalje na snazi mjere zabrane okupljanja. "Možete se sami prošetati vani, bez kontakta i s razmakom od dva metra. Naravno, ako ste u samoizolaciji onda ne izlazite“, rekao je.

 Ravnatelj Srednje škole Krapina ivica Rozijan uručio je donaciju od 40 zaštitnih vizira načelniku PU krapinsko-zagorske Robertu Paviću, a jučer je prvih 35 zaštitnih vizira isporučeno Zavodu za hitnu medicinu.

 Najavio je kako će se idućih dana dnevno isporučivati po 40 zaštitnih maski za sve najizloženije virusu.

 Načelnik policije Pavič kazao je kako je u kršenju mjera samoizolacije dosad zatečeno 29 osoba, a nitko zasad nije kazneno prijavljen zbog širenja i prenošenja zaraznih bolesti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter