ZAGREB

HKR svakoga dana prenosi mise i molitve protiv koronavirusa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatski katolički radio (HKR) od ponedjeljka je počeo svakoga dana u 7 sati prenositi svetu misu iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama u Zagrebu i molitve za obranu od koronavirusa.

Nakon poziva biskupa dijelu vjernika da se zbog epidemije koronavirusa suzdrže od dolazaka na liturgijska slavlja i pobožnosti, HKR je počeo emitirati posebni program u sklopu kojeg su svakodnevne mise i molitve.

Osim prijenosa misnoga slavlja, HKR slušatelje poziva da svakodnevno nakon Angelusa mole Boga za pomoć, utjehu i spasenje, a molitvu su pripremili predsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija kardinal Angelo Bagnasco i predsjednik Komisije biskupskih konferencija Europske unije kardinal Jean-Claude Hollerich.

Također, nakon krunice Božjeg milosrđa, koja se već tradicionalno moli svakoga dana u 15 sati, pridružena je molitva Gospi od zdravlja i svetom Roku za obranu od opasnog virusa, na koju je u pismu kleru i vjernicima Zadarske nadbiskupije uputio zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

S obzirom na liturgijske odredbe o ograničenom broju vjernika koji smiju sudjelovati na misi, HKR će prenositi misno slavlje i prvog utorka u 19 sati iz crkve sv. Antuna na Svetom Duhu u Zagrebu, kako bi poruka svetog Antuna Padovanskog doprla do većeg broja vjernika.

Sisački biskup Vlado Košić u nedjelju je vjernike svoje biskupije zbog opasnosti širenja koronavirusa oslobodio pohađanja svetih misa do 1. travnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter