ZAGREB

Grmoja: HDZ želi čim prije na izbore, Sabor se raspušta u ponedjeljak

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zastupnik Mosta Nikola Grmoja ustvrdio je u srijedu kako HDZ želi na izbore prije nego se vide svi razmjeri krize te tako zadržati vlast, a prenosi i špekulacije da se Sabor raspušta u ponedjeljak. 

„Špekulira se da će Sabor biti raspušten u ponedjeljak i jasno je da su vladajući odlučili ići na izbore jer nema drugog način da zadrže vlast, sve mjere koje su donijeli za gospodarstvenike i građane istječu u sedmom mjesecu a u devetom mjesecu tko živ - tko mrtav, prije toga treba otići na izbore”, kazao je Grmoja iznoseći stajalište Kluba zastupnika Mosta.

„Prije nego se vide razmjeri krize koja nas očekuje, žele to kapitalizirati”, dodao je.

Upozorio je pritom kako dio građana neće ni moći izaći na izbore, dio jer se boji koronavirusa, a nije omogućeno ni dopisno ni elektroničko glasovanje. Pita se i kako su osobe u samoizolaciji preko noći od 'bioterorista' postali oni koje HDZ želi vidjeti na biračkim mjestima.

„Radi se o jednoj velikoj prevari, ali građani su vas razotkrili i to ćete vidjeti na ovim izborima ”, poručio je vladajućima.

HNS: Izbori ako se steknu zdravstveni uvjeti

 Na spomen izbora, Stjepan Čuraj (HNS) kaže kako je stav HNS-a  jasan - izbori da, ako se steknu zdravstveni, sigurnosni uvjeti.

 Tumači i kako raspuštanje Sabora „ne znači nužno, automatsko održavanje izbora u ovakvim situacijama“, s obzirom na odredbu da se mogu raspisati u roku od 30 do 60 dana do raspuštanja.

„Ako bi se nešto dogodilo u tih 30 dana i ako ne bi bila pozitivna mišljenja stručnjaka, onda se izbori ne bi održali, jer nitko nema pravo ugroziti naše građane“, kaže Čuraj.

 Ustav predviđa takvu situaciju, zastupnici i dalje imaju mandate kako bi se, eventualno, mogli ponovno sazvati i odlučivati o bitnim stvarima, sve dok se ne konstituira novi Sabor, istaknuo je zastupnik.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter