blagdani se bliže 

Rastu li i božićnice kao cijene? Otkriveno koliko će iznositi u nekim državnim firmama

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva Novog lista)

Ilustracija (Arhiva Novog lista)


Iako je do Božića ostalo još dva mjeseca, mnogi ljudi već pomalo razmišljaju o božićnicama i prigodnim nagradama koje će primiti. S obzirom na rast cijena i inflaciju koja pritisne kućne budžete, posebno je zanimljivo vidjeti kako se državne tvrtke pripremaju za isplatu, piše Poslovni.hr. 

Iz Hrvatskih cesta poručuju da će prigodna nagrada iznositi 150,00 eura, jednako kao i prošle godine. Ukupni iznos ovisit će o broju zaposlenika u trenutku isplate, koji trenutno iznosi 483.

Hrvatska pošta još nije donijela odluku o isplati božićnice, ali se očekuje da će se odluka donijeti u narednim tjednima. Hrvatska narodna banka kratko je potvrdila da je njihov upit zaprimljen i da je u proceduri.

Hrvatske autoceste su prošle godine najprije objavile da će božićnica iznositi 132,72 eura, no zbog prijedloga sindikata povećali su je na 200 eura, a taj iznos će ostati isti i ove godine, s isplatom za 2703 radnika, prenosi Večernji list.

Croatia Airlines još nije definirala iznos božićnice, ali će ona biti predviđena kolektivnim ugovorom. S druge strane, HŽ Infrastruktura je povećala božićnicu na 250 eura po radniku, što predstavlja porast od 30 eura u odnosu na prethodnu godinu. Ukupno će za božićnice biti izdvojeno 1,33 milijuna eura.

Što se tiče INA-e, koja je djelomično u vlasništvu države, radnicima će biti isplaćena božićnica od 331,81 eura neto, uz dar za djecu u visini od 132,72 eura neto po djetetu. Ova isplata obuhvaća više od 8500 radnika unutar INA Grupe. Također, radnicima su porasla i fiksna mjesečna primanja zbog inflacije, uz zadržavanje kvartalnih bonusa ovisno o poslovnim rezultatima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter