predsjednik sabora 

Jandroković primio sudionice izbora za "Najuzorniju hrvatsku seosku ženu"

| Autor: Hina
(Snimio Igor Soban)

(Snimio Igor Soban)


Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u utorak ovogodišnje sudionice i pobjednice izbora za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu, poručivši da svojim primjerom dodatno afirmiraju život na hrvatskom selu.

Jandroković je čestitao ovogodišnjoj pobjednici Aleksandri Berić iz Nove Gradiške te prvoj i drugoj pratilji Dijani Matuzalem i Ivani Golenko, te predstavnicama Virovitičko-podravske i Međimurske županije. "Ove su nagrade priznanje za njihov vrijedni rad i poduzetnost, kao i umješnost u spajanju poslovnog i obiteljskog života", rekao je Jandroković.

Naglasio je da sudionice tog natjecanja svojim primjerom, angažmanom i postignućima dodatno afirmiraju život na hrvatskom selu te važnost očuvanja naše baštine. Kroz izbor se, dodao je, ujedno promiču i tradicionalne vrijednosti, što je osobito bitno u vremenima kada ih se često dovodi u pitanje.

Jandroković je ohrabrio sudionice da nastave jednako predano raditi i u budućnosti, izvijestio je Hrvatski sabor koji je jedan od pokrovitelja održavanja 24. izbora Najuzornije hrvatske seoske žene. 

Jandroković je zahvalio je Katici Pejak Jerleković, čelnici udruge "Uzorne hrvatske seoske žene" i svim njenim članicama, na organizaciji te manifestacije, istaknuvši da se njome na poseban način slavi snaga žene, njihova svestranost i dragocjeni doprinos hrvatskom društvu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter