dzna

Poziv za prijavu projekata koji potiču novinarska autorska prava

| Autor: Hina
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Društvo za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP) objavilo je Poziv za prijavu projekata za poticanje novinarskih autorskih prava u Hrvatskoj, ukupne vrijednosti od 15.000 eura, pri čemu će se pojedinačni projekti financirati sa 500 do 3000 eura.  

Visina potpore ovisit će o veličini i zahtjevnosti projekta a na poziv se mogu javiti članovi DZNAP-a koji djeluju u skladu sa Statutom i Etičkim kodeksom, ističe se u priopćenju.

Projekti koje će financirati DZNAP iz svojeg Fonda za poticanje autorskog stvaralaštva mogu, između ostalog, uključivati i pripremu te izradu autorskih tekstova koji tematiziraju područje novinarskih autorskih prava u Hrvatskoj kao i ostale značajne društvene, gospodarske i političke teme koje dosad u medijima nisu bile dovoljno ili adekvatno obrađene. 

Također mogu uključivati provedbu nezavisnih istraživanja vezanih uz novinarska autorska prava ili neko drugo područje od stručnog i profesionalnog značaja za novinare, provedbu javnih kampanja usmjerenih na promociju novinarskih autorskih prava u javnosti, provedbu edukacija za novinare i urednike o novinarskim autorskim pravima te izradu tehnoloških rješenja koja će unaprijediti profesionalne standarde i olakšati novinarima njihov svakodnevni rad.

Bit će podržani i projekti usmjereni ka promicanju i zaštiti autorskih prava, poticanju novinarske kreativnosti i vrednovanja novinarskog autorskog rada, unapređivanju društvenog i materijalnog položaja novinara

Poziv traje do 7. siječnja 2025. godine. Svaki prijavitelj može prijaviti više projekata, no samo jedan može dobiti potporu.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter