predsjednik sdss-a

Pupovac zatečen viješću da je čelnik SDSS-a iz Topuskog osumnjičen za ratni zločin

| Autor: Hina
(Snimio Hrvoje Jelavić/Pixsell)

(Snimio Hrvoje Jelavić/Pixsell)


Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u srijedu je za Hinu izjavio kako je zatečen viješću da je čelnik ogranka te stranke iz Topuskog Dragutin Ćelap osumnjičen zbog ubojstva hrvatskog civila 1991. godine, ističući kako osuđuju svaki ratni zločin i žale za žrtava.

"Zatečeni smo tim događajem jer saznanja o tome za što ga se tereti nismo imali. Svaki ratni zločin osuđujemo i za svakom žrtvom žalimo", kazao je Pupovac.

Ustvrdio je da istražnim i pravosudnim tijelima, kao i mogućoj odbrani Dragutina Ćelapa ostavljaju da utvrde osnovanost kaznene prijave i činjenično stanje u vezi zločina za kojeg ga se tereti uz poštivanje načela presumpcije nevinosti tijekom postupka.

"Nadležna tijela stranke ovu će okolnost vrlo brzo raspraviti i donijeti odgovarajuće odluke", dodao je Pupovac. Pritom se ispričao što ranije nije odgovarao na pozive jer je, kako kaže, bio na putu.

Sisačka policija je na svojoj internetskoj stranici izvijestila o uhićenju 70-godišnjaka, ne otkrivajući njegov identitet, no da je riječ o Ćelapu potvrdio je i izvor u županijskoj organizaciji SDSS-a.

Policija Ćelapa sumnjiči da je kao 37-godišnjak zajedno sa sada pokojnim, a tada 32-godišnjim i 39-godišnjim muškarcima, u poslijepodnevnim satima 17. srpnja 1991. godine, kao pripadnik paravojnih oružanih formacija tzv. SAO Krajine, došao u mjesto Staro Selo Topusko na području Gvozda i hitcima iz vatrenog oružja usmrtio tada 50-godišnjeg muškarca koji je upravljao traktorom koji se potom prevrnuo u kanal gdje je naknadno pronađen.

Pretragom doma i drugih prostorija kod osumnjičenog su pronađena i oduzeta dva pištolja i 600 grama suhe biljne materije nalik na indijsku konoplju koja će biti dostavljena na vještačenje, izvijestila je sisačko-moslavačka policija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter