Predsjednik Mosta

Petrov: Porez na nekretnine je prelijevanje iz šupljeg u prazno

| Autor: Hina
(Snimio Željko Hladika/Pixsell)

(Snimio Željko Hladika/Pixsell)


Predsjednik Mosta Božo Petrov izjavio je u srijedu da će uvođenje poreza na nekretnine biti 'čisto prelijevanje iz šupljega u prazno' te kako 'ništa ne opravdava uvođenje novih nameta'.

"Po meni ne trebaju se dizati ni nameti ni porezi već proširiti porezna baza", rekao je novinarima Petrov nakon sjednice Predsjedništva Hrvatskog sabora.

Svaki put dosad kada se povećala porezna baza smanjivanjem nameta, priljev novaca u državnu blagajnu bio veći, ustvrdio je.

„To je smjer kojim ćemo mi ići i predlagati same demografske mjere”, poručio je Petrov istaknuvši da je demografija ključni problem Hrvatske.

Petrov smatra da treba razdvojiti uvodi li se porez na nekretnine ili porez na luksuz.

Po njegovom mišljenju, u'konačnici indirektno i prva nekretnina bit će oporezivana', a to je ono što Most ne želi.

„Ja jesam za to da se maknu mešetari s tržišta, da agencije za naplatu potraživanja, banke i ostali stave stanove koje drže sa strane, da se makne građevinska mafija i svi oni koji peru novac kroz građevinske poslove, za to da se konačno stabilizira tržište i 600 tisuća stanova stavi u pogon čime će se spustiti cijena najma”, kaže Petrov.

Pozvao je državu da "prvo počisti u svom dvorištu" i kaže koliko ima stanova i prostora koje ne koristi i koji propadaju, da popiše svoje nekretnine te sredi zemljišne knjige i katastar. 

Petrov napominje da ništa ne opravdava uvođenje poreza na nekretnine, uvođenje većih nameta.

Na novinarski upit je li netko iz Domovinskog pokreta kontaktirao zastupnike Mosta, Petrov je odgovorio negativno.

„Mi čekamo rasplet situacije, smatram da bi bilo pošteno, zato što su ljudi koji su vodili Domovinski pokret prevarili i lagali ljude, u konačnici bilo dobro da odemo na nove izbore”, izjavio je Petrov.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter