Marković i Bauk

SDP traži tematsku sjednicu o stanju u Jadroliniji: "Vlada treba preuzeti odgovornost"

| Autor: Hina
(Snimio Zvonimir Barišin/Pixsell)

(Snimio Zvonimir Barišin/Pixsell)


Saborski zastupnici SDP-a Ivana Marković i Arsen Bauk izvijestili su u petak da su predali  zahtjev za održavanje tematske sjednice saborskog Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu na kojoj bi s raspravljalo o stanju u Jadroliniji i  sigurnosti trajektnog prometa u Hrvatskoj.

"Vlada treba preuzeti odgovornost za upravljanje Jadrolinijom dok ne bude kasno", rekla  je Marković na konferenciji za novinare u Splitu.

Upozorila je pritom na nedavnu pogibiju tri člana posade trajekta Lastovo u Malom Lošinju, ali i druge incidente kao što je višesatno plutanje trajekta Oliver kod Korčule, pad rampe na trajektu Mljet prilikom uplovljavanja u Supetar.

Također, zbog kvara rampe, Tin Ujević nije isplovio iz Splita dok se prilikom uplovljavanja u Split nije mogla otvoriti rampa na trajektu Hrvat.

Premijeru  Andreu Plenkovića zamjerila je što pozornost skreće na druge teme a zanemaruje poteškoće u Jadroliniji.

"Koliko god se premijer trudio da pozornost skrene prema drugim temama i u tu svrhu upogonio ministre, teme koje mi želimo otvoriti su namještanja javnih nabavki, izigravanje i nepoštivanje vlastitih  natječajnih uvjeta, nabavka loših rabljenih plovila, problematičan sustav održavanja koji ugrožava sigurnost putnika", poručila je Marković.

Saborski zastupnik Arsen Bauk rekao je kako očekuju da na Odbor za pomorstvo, promet i infrastrukturu dođu ministar i predsjednik uprave Jadrolinije. "A ako nas premijer želi pobijediti argumentima na tom Odboru, nitko sretniji od nas da i on dođe, dodao je Bauk.

Osvrnuo se i na prozivke upućene predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću zbog korištenja helikoptera, ustvrdivši da je to "problematiziranje" dio HDZ-ove predizborne kampanje kojom  želi nauditi Milanoviću na predsjedničkim izborima.

"To je predizborna priča  u koju se, ne baš s veliki entuzijazmom uključio ministar obrane Ivan Anušić u ime HDZ-a tako da oni 'lupaju' po Milanoviću a njihov predsjednički kandidat Dragan Primorac  ide okolo i prosipa mudrost svojem doprinosu Domovini", rekao je Bauk.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter