Lijepa priča s hvara

Vatrogasci brzom intervencijom spasili život turistu prije dolaska hitne. Doletjeli s džipom i prijenosnim EKG-om

| Autor: Glas Istre
(Snimio Igor Soban / Pixsell)

(Snimio Igor Soban / Pixsell)


Na Facebook stranici Vatrogasci - 193 objavljena je dirljiva priča pratitelja, prenosi Index.hr. Naime, jedna osoba svjedočila je kako su vatrogasci spasili život turistu u Starom Gradu na otoku Hvaru.

"Pozdrav, imam jednu veliku pohvalu za dva vatrogasca koji su spasili čovjeku život 3.9.2024. Tog dana oko 15:30 je turistu u jednom restoranu na Trgu Ploča došlo slabo te je doživio srčani udar. Njegovi prijatelji su počeli paničariti i zvati u pomoć ljude i u roku 10 sekundi je prišao mladić (K.K.) koji je sjedio u kafiću pored te je pitao jeste li zvali hitnu, no vlasnik je već zvao i pričao s njima na mobitel", glasi početak objave.

U pomoć je dotrčao mladi vatrogasac koji je pozvao svoje kolege. 

"Taj mladić je imao majicu od vatrogasaca pa pretpostavljam da je jedan od njih te je odmah zvao kolege vatrogasce jer da se čekalo hitnu, koja je jako brzo došla, ne bi mu bilo spasa. Nakon jedno minute od poziva mladića doletio je vatrogasni džip s prijenosnim EKG aparatom za oživljavanje te je vatrogasac (N.D.) odmah počeo s oživljavanjem koje ga je i spasilo na kraju krajeva", piše u objavi.

Uspjeli su čovjeku vratiti puls prije nego što je došla hitna pomoć.

"Njegov mlađi kolega je dotrčao s kisikom te su mu uspjeli vratiti puls do dolaska hitne. Kasnije doznajemo kako je unesrećeni bio 'dosta modar' i bez pulsa tj. klinički mrtav te je zapravo vatrogasac iz DVD Stari Grad (Nikša Dužević) zaslužan većinski za njegovo preživljavanje.

Unesrećeni je helikopterom prevezen u Split na daljnje liječenje i oporavljanje, a velike pohvale vatrogascu koji je brzo intervenirao i spasio život čovjeku do dolaska hitne pomoći te njegovom mlađem kolegi na brzoj reakciji i snalažljivosti jer da nije bilo njih dvoje ti ljudi bi svoj 'godišnji odmor' u stranoj državi nažalost pamtili po smrti svoga prijatelja/člana obitelji", piše u objavi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter