"Oni su najbolje što Hrvatska ima"

Na HVU dodijeljeni činovi novim časnicima

| Autor: Hina
(Snimio: Luka Stanzl/Pixsell)

(Snimio: Luka Stanzl/Pixsell)


Uz poruku kako su budućnost hrvatskih oružanih snaga, 65-orici kadeta sveučilišnih vojnih diplomskih studija Vojnog inženjerstva, Vojnog vođenja i upravljanja te Vojnog pomorstva u srijedu su dodijeljeni časnički činovi, na Hrvatskome vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić istaknuo je kako su novi časnici okosnica budućnosti Oružanih snaga.

Oni su najbolje što Hrvatska ima, njihova je uloga ogromna, a to što će raditi nije posao nego poziv koji traži odvažnost i odlučnost, naglasio je Anušić.

Podsjetio je i da su Oružane snage u Domovinskom ratu, bez ičije pomoći, branile i obranile samostalnu i neovisnu hrvatsku državu i uspjele pobijediti nadmoćnijeg neprijatelja u početku bez oružja, opreme i vojnih znanja.

"Vi ste danas jamac sigurnosti i vaša je uloga ogromna", poručio je Anušić novim časnicima dodavši kako gdje god dođe u međunarodne vojne misije čuje pohvale na račun hrvatskih časnika i vojnika. 

Čestitavši im na činovima, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general pukovnik Tihomir Kundid rekao je kako oni simboliziraju njihova postignuća tijekom vojne obuke i školovanja i povjerenu im odgovornost te da vojni poziv traži posvećenost kako bi se uspješno suočili s brojnim izazovima.

Započinje nova era u vašim vojnim karijerama i stjecanju novih znanja i vještina, rekao je Kundid novim časnicima pozvavši ih da pokažu 'snagu karaktera, psihičku čvrstoću i odlučnost koja karakterizira svakog uspješnog časnika'.

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, general bojnik Slaven Zdilar rekao je kako su mladi časnici tijekom obuke i školovanja pokazali radom, odricanjem  i upornošću da su dostojni zvanja časnika, koji je uzor, osoba od povjerenja koja djelima pokazuje put i na taj način motivira i druge.

"Budite hrabri i čvrsti u svojim uvjerenjima i primjer drugima kao nositelji budućnosti Hrvatske vojske", poručio im je Zdilar.

Prigodnim riječima obratio se i izaslanik predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga, njegov savjetnik za obranu Ivica Olujić poručivši im kako ih u vojnoj karijeri čekaju brojni izazovi. Vaša će zadaća biti očuvanje hrvatskog suvereniteta na kopnu, moru i u zraku, poštivanje subordinacije i snaga koja jamči suverenost i neovisnost RH, rekao je Olujić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter