PREMIJER

Plenković o datumu izbora: Sve nam je dobro, sve nam paše

| Autor: Portal NoviList
(Snimio Dino Stanin / Pixsell)

(Snimio Dino Stanin / Pixsell)


Premijer Andrej Plenković tijekom obilaska Slavonije u Osijeku je komentirao objavu predsjednika Republike Zorana Milanovića da će se parlamentari izbori održati u srijedu, 17. travnja.

“Mi smo više puta rekli, nakon što smo najavili raspuštanje Sabora, da su nam svi datumi prihvatljivi.

Sve nam je dobro, sve nam paše, HDZ i partneri su spremni za demokratski test pred narodom i biračima. Malo je neobično što je sredina tjedna, ali sve je u okviru zakona.

Što se nas tiče, bilo koji dan od onih 30 je bio prihvatljiv. Sad je sve definirano i idemo u pripreme za kampanju”, rekao je Andrej Plenković, prenosi N1.

Dodao je: “U potpunosti sam spreman za izbornu utakmicu, svi smo u odličnoj formi.”

Na kritike iz oporbe kaže: “Mi smo u kampanji osam godina.”

Dodaje da stalno obilaze Hrvatsku, a sad će je obilaziti i intenzivnije. Što s tiče kritika da spaja premijerske i dužnosti šefa stranke, Plenković kaže da su to radili i oni prije njega, kao i oni koji nisu bili iz HDZ-a.

“Uvjeren sam da će poslodavci voditi računa o tome da im je poklonio jedan neradni dan”, kaže na daljnja pitanja o odluci predsjednika da izbori budu srijedom.

Ponavlja i kako je HDZ spreman te da su u najvećoj mjeri ispunili ono što su obećali 2016. i 2020. godine.

Plenković je spomenuo i “prekrasnu predstavu oporbe” u Saboru i rekao će se braniti ako budu napadnuti, čak i “malo žešćom retorikom”.

“Ovo je vrijeme političke utakmice, nije na meni da govorim o njihovim ambicijama, mogu govoriti o onome što smatram da nije dobro.

Kad bi bili na razini na kojoj smo mi, to bi bilo dobro. Nažalost, to je izostalo ovih nekoliko godina”, kaže Plenković, prenosi N1.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter