predsjednik

Milanović o EPPO-voj istrazi Ministarstva kulture: "To bi Plenković ukinuo, a Turudić je njegov papagaj"

| Autor: Hina
(Snimio Ivica Galović/Pixsell)

(Snimio Ivica Galović/Pixsell)


Predsjednik Republike Zoran Milanović u petak je u povodu istrage koju policija po nalogu europskih istražitelja provodi u Ministarstvu kulture i medija rekao da će se istina utvrditi te da ulazak policije u institucije uvijek izaziva nelagodu jer slabi državu.

Istražitelji su tamo s nekim razlogom, rekao je u izjavi novinarima u Sibinju te dodao da se  nikada ne veseli tome kad policija ulazi u državna tijela.

"To uvijek izaziva nelagodu jer slabi hrvatsku državu. Naprosto, nije dobro, ali vidjet ćemo tko govori istinu", rekao je komentirajući istragu te izjavu resorne ministrice Nine Obuljen Koržinek.

Hrvatska policija danas je ušla u Ministarstvo kulture i medija po nalogu europskog javnog tužitelja (EPPO), što je Milanović prokomentirao referirajući se na izjavu novoizabranog glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića koji je rekao da nije siguran da je Hrvatska trebala osnovati to tijelo (EPPO).

"To je ovo što bi Turudić ukinuo, i Plenković ustvari. To bi Plenković ukinuo, a Turudić je njegov papagaj", rekao je Milanović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter