sindikati

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu najavili prosvjed za veće plaće u visokom obrazovanju: "Koeficijente još ne znamo"

| Autor: Ljerka Bratonja Martinović
(Snimio Davor Kovačević)

(Snimio Davor Kovačević)


Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održat će se sutra u 12.30, prosvjed zbog nedefiniranog rasta plaća u visokom obrazovanju i znanosti. Prosvjed je nazvan »Dosta ‘filozofiranja’ o plaćama«, a organizira ga Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja kako bi upozorio na činjenicu da novi koeficijenti, koji će odrediti plaće u sustavu u narednom periodu, još uvijek nisu poznati.

– Ne znamo kakav će biti položaj plaća za radna mjesta našeg sustava u odnosu na druge javne službe i gdje će se svrstati naši zaposlenici u rasponu koeficijenata od jedan do osam. Što će biti s najvišim radnim mjestima? Što će biti s mladima? Kako će se pozicionirati nenastavna radna mjesta?, pitanja su koja postavljaju organizatori prosvjeda.

Vlada ih nekorektno razvlači oko dostave novih koeficijenata već mjesecima. »Moramo na to reagirati jer će nas dovesti pred gotov čin kada više nećemo moći ništa promijeniti! Radi naših budućih plaća, odazovite se na prosvjed ispred Filozofskog fakulteta u što većem broju. Iznijet ćemo naše zahtjeve oko novog sustava plaća te zajedno moramo poručiti da društvo bez nas, znanosti i visokog obrazovanja, nema budućnost i da nema mjesta nepotrebnom mudrovanju. Plaće trebaju rasti svima!

Profesor, asistent, lektor, knjižničar, informatičar, računovođa, čistačica… svi smo dio istog sustava! Zaslužujemo da nas se poštuje, a naš rad adekvatno plati«, poručuju iz Nezavisnog sindikata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter