ZAGREB

Ćorić: Dan antifašističke borbe treba ostati blagdan, no svi imaju pravo na svoje mišljenje

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić prokomentirao je u četvrtak inicijativu saborskog Odbora za veterane, koji je predložio da Dan antifašističke borbe umjesto državnog blagdana bude spomendan, rekavši da taj dan treba ostati blagdan, no svi imaju pravo na svoje mišljenje.

"Dan antifašističke borbe treba ostati blagdan, no svi imaju pravo na svoje mišljenje", rekao je Ćorić novinarima uoči sjednice Vlade.

Govoreći o novim izmjenama Zakona o gospodarenju otpadom, koje su na rasporedu u prvom kvartalu 2020. godine, rekao je kako u idućem razdoblju Hrvatska predsjeda Europskom unijom te želi biti primjer drugim zemljama članicama.

"Idemo u smjeru ukidanja jednokratne plastike. Hrvatska tu treba držati korak, to ćemo i učiniti. Prva polovica iduće godine je razdoblje kada predsjedamo Europskom unijom i želimo biti primjer drugim zemljama članicama", naglasio je Ćorić.

Najavio je da će se taj proces provoditi zabranom uporabe nekih plastičnih proizvoda za jednokratnu uporabu i proizvoda koji ne doprinose zaštiti okoliša.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter